Τουρκία: Αλλαγή στάσης για τα κινεζικά αντιαεροπορικά (;)

 

HQ-9 1

 

Η Τουρκία δεν έχει βαλτώσει, ούτε έχει αλλάξει γνώμη στο πρόγραμμα προμήθειας των αντιαεροπορικών συστημάτων, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ.

Συμπλήρωσε λέγοντας: “εξετάζουμε διάφορες παραμέτρους. Θέλουμε να λάβουμε απόφαση χωρίς άλλη καθυστέρηση[…] Αναστροφή στην απόφαση της προμήθειας δεν πρόκειται να γίνει και οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει πέρα από το σημείο της αρχικής τιμής ή των τεχνικών προδιαγραφών στο ζήτημα του με ποιον μπορούμε να κάνουμε τί ή με το ποιον η Τουρκία μπορεί να έχει μακροπρόθεσμη συνεργασία.”

Ανέφερε επίσης ότι κάποιους από τους ανταγωνιστές στον σχετικό διαγωνισμό κατέθεσε και πρόταση χρηματοδότησης, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τη ροή κονδυλίων για το πρόγραμμα, οπότε το χρηματοδοτικό πακέτο δεν είναι απαραίτητο προς το παρόν…

Από την πλευρά του, όπως αναφέρει η Χουριέτ, ο αντιπρόεδρος της Aselsan, Μουσταφά Καβάλ, οι συνομιλίες με τις διάφορες πλευρές δεν περιείχαν μεγάλο ποσοστό μεταφοράς τεχνολογίας αλλά μόνο συμπαραγωγής, ενώ τώρα το ποσοστό τεχνογνωσίας που προσφέρεται έχει αυξηθεί.

Όπως φαίνεται οι διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με τους υπόλοιπους προμηθευτές συνεχίζονται, σε μια προσπάθεια να πάρει η Άγκυρα το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό τεχνογνωσίας. Στόχος, όπως πάντα, είναι να μπορέσει η ίδια να αναπτύξει τα δικά της αντιαεροπορικά συστήματα στο μέλλον. Την ίδια στιγμή εξελίσσεται και το πολιτικό σκέλος της διαπραγμάτευσης, που σίγουρα θα έχει ως αντικειμενικό σκοπό την αποκομιδή ανταλλαγμάτων σε σειρά ζητημάτων που αφορούν τα ζητήματα ασφαλείας της χώρας.

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: