Καναδάς: Νέο πρόγραμμα μαχητικού αεροσκάφους

CF-18 1

 

Νέο πρόγραμμα για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών θα ξεκινήσει ο Καναδάς, έπειτα από την ακύρωση της προμήθειας του F-35. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές εντός των Φιλελευθέρων που κέρδισαν τις πρόσφατες εκλογές, θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός από μηδενική βάση.

Αυτό σημαίνει ότι θα αποσταλούν νέες επιστολές για την κατάθεση προτάσεων, καθώς οι παλαιές δεν θα ισχύουν. Στις επιστολές θα περιλαμβάνονται και οι νέες προδιαγραφές, αφού όπως δήλωσε η πηγή του Reuters, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη διαδικασία που είχαν εφαρμόσει οι Συντηρητικοί, επιλέγοντας ως καλύτερο το F-35. Εξάλλου, όπως είχε δηλώσει ο νέος Καναδός Πρωθυπουργός, Τζάστιν Τρουντώ, η χώρα δεν χρειάζεται ένα αεροσκάφος με χαρακτηριστικά stealth, το οποίο είναι και πολύ ακριβό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καναδάς επιθυμεί να αντικαταστήσει τα μαχητικά Boeing CF-18. Για το λόγο αυτό οι Συντηρητικοί το 2002 είχαν εντάξει τη χώρα στο πρόγραμμα ανάπτυξης του F-35, καταβάλλοντας ταυτόχρονα και 150 εκατομμύρια δολλάρια. Η νέα κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να ενισχύσει οικονομικά τα προγράμματα ανάπτυξης του ναυτικού, το οποίο έχει σημαντικές ανάγκες σε νέες μονάδες επιφανείας και υποβρύχια.

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: