Νέο σύστημα ατομικής προστασίας για τον Βρετανικό Στρατό – Βίντεο

 

Source Virtus 1

 

Το νέο σύστημα εξάρτυσης ξεκίνησε να παραλαμβάνει ο Βρετανικός Στρατός, προκειμένου να αντικαταστήσει σταδιακά το σύστημα Osprey που χρησιμοποιεί σήμερα. Η εξάρτυση παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση DSEi 2015 και το όνομά της είναι Virtus Soldier System. Κύρια κατασκευάστρια εταιρεία είναι η ισραηλινή Source, σε συνεργασία με άλλες ως υπεργολάβους.

Το Virtus είναι σύστημα ατομικής προστασίας και μεταφοράς φόρτου, το οποίο θα εξοπλίσει τους πεζούς στρατιώτες. Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια και προβλέπει την παράδοση 34.000 συστημάτων μέχρι το 2017, σε σύνολο 84.000 μέχρι το 2027.

Η διαφορά του Virtus σε σχέση με το Osprey είναι στους τομείς της ευελιξίας, της χρήσης σύγχρονων υλικών με μικρότερο βάρος και χαμηλότερο προφίλ, και της υποστήριξης που παρέχει στην σπονδυλική στήλη. Συγκριτικά, το Virtus είναι κατά 4,7 κιλά ελαφρύτερο.

 

 

Ως σύστημα αποτελείται από επιμέρους υποσυστήματα, με 50 απάρτια στο σύνολό του, για τροποποίηση ανάλογα με τις ανάγκες του στρατιώτη. Τα υποσυστήματα είναι τα εξής: Κεφαλής, μεταφοράς φορτίου, ενυδάτωσης, προστασίας θώρακα, ο σκελετός του συστήματος και οι θήκες μεταφοράς υλικών. Όσον αφορά το κράνος, θα είναι κατασκευής της αμερικανικής Revision, με καλύτερη πλευρική προστασία και βάρος μειωμένο κατά 350 γραμμάρια σε σχέση με το Mk7 που χρησιμοποιείται τώρα.

Ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του Virtus είναι το σύστημα DWS ή Dismounted Weight Distribution System. Πρόκειται για ένα πλαστικό έλασμα, του οποίου η μία άκρη τοποθετείται στην πλάτου του γιλέκου και η άλλη στη ζώνη μέσης, η οποία διαθέτει αφρώδη υλικά. Το αποτέλεσμα είναι να μεταφέρει το βάρος από την σπονδυλική στήλη στη λεκάνη.

 

 

 

Σχετικά με την προστασία, θα υπάρξουν μελλοντικές βελτιώσεις, καθώς οι αντιβαλλιστικές πλάκες που χρησιμοποιούνται τώρα είναι βαριές. Έτσι, το συνολικό βάρος του συστήματος θα μειωθεί περαιτέρω. Στη συνέχεια, θα δοθεί έμφαση και στα ηλεκτρονικά συστήματα που θα μπορούν να ενσωματωθούν στο Virtus, καθώς και στις πηγές ενέργειας που θα απαιτήσει, ώστε να μετατραπεί σε ένα πλήρες σύστημα στο πλαίσιο του “ψηφιακού στρατιώτη” του Βρετανικού Στρατού.

 

 

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: