Νέο πλήγμα – Σχεδόν καθηλώνονται τα γερμανικά Eurofighter!

 

Germany Air Force Eurofighter 1

 

Απανωτά είναι τα πλήγματα στο μαχητικό Eurofighter, σε μια χρονική στιγμή που το αεροσκάφος προσπαθεί να πετύχει νέες εξαγωγές, έχοντας την ανανεωμένη στήριξη της κοινοπραξίας όσον αφορά την ανάπτυξη των νέων δυνατοτήτων του.

Μετά το πρόβλημα που αποκαλύφθηκε σε όλα τα Eurofighter από το Tranche 1 έως το Tranche 3A, στη συνένωση του κάθετου σταθερού με το ουραίου τμήμα της ατράκτου, ένα νέο εμφανίστηκε σήμερα.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου Τύπου της Γερμανικής Αεροπορίας, η εξωτερική δεξαμενή καυσίμου ενός εκ των μαχητικών της αποκολλήθηκε κατά τη διάρκεια απογείωσης την προηγούμενη εβδομάδα.

Το συμβάν έγινε σε αεροπορική βάση της Εσθονίας. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η Γερμανική Αεροπορία εξέδωσε οδηγία με την οποία καθηλώνει όλα τα αεροσκάφη εντός της Γερμανικής επικράτειας που πρέπει να πετάξουν με εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου. Αν δεν είναι αναγκαία η χρήση της, τότε τους δίνεται η δυνατότητα να επιχειρήσουν κανονικά.

Ωστόσο, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Γερμανικής Αεροπορίας, Επισμηναγός Ρομάν Λαντένκο, αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς τα μαχητικά δεν έχουν επαρκή ακτίνα δράσης χωρίς τις δεξαμενές, ώστε να φέρουν σε πέρας τις αποστολές εναέριας περιπολίας στην Βαλτική στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Η οδηγία που εκδόθηκε αναφέρει επίσης ότι, τα Eurofighter απαγορεύεται να πετούν εκπαιδευτικές αποστολές στην Βαλτική και επιτρέπεται η απογείωσή τους με εξωτερικές δεξαμενές, μόνο εφόσον δοθεί εντολή άμεσης απογείωσης (scramble).

Η Γερμανική Αεροπορία, που έχει φτάσει σε χαμηλότατα επίπεδα διαθεσιμότητας των Eurofighter της, θα εκτελέσει ελέγχους στους πυλώνες όλων των αεροσκαφών του τύπου, έως ότου άρει την εντολή καθήλωσης.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: