Αίγυπτος: Ενδιαφέρον για τα Α400Μ

 

A400M 1 official

 

Το ενδιαφέρον της Αιγύπτου για τα μεταφορικά αεροσκάφη Airbus Α400Μ αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα. Σύμφωνα με ένα εξ αυτών, της andaluciainformacion.es, ο Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων της Airbus Defense & Space, Πιλάρ Αλμπιάκ, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις   στο Σαν Πάμπλο. Εκεί, σε ομιλία του προς τους εργαζομένους δήλωσε ότι, η Αίγυπτος ενδιαφέρεται για τα Α400Μ.

Από τα λεγόμενά του φαίνεται ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι σε προχωρημένο στάδιο και όλα δείχνουν ότι η Αίγυπτος θα γίνει η πρώτα χώρα στην οποία εξάγεται το Α400Μ, πέραν των χωρών που συμμετέχουν στην κατασκευή του. Αναφορά στο πόσα αεροσκάφη θα προμηθευτεί η Αιγυπτιακή Αεροπορία, δεν έγινε. Ο Π. Αλμπιάκ ζήτησε από τους εργαζομένους να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις παραδόσεις των πέντε Α400Μ που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους.

Αντίστοιχο ήταν και το αίτημα της Αιγύπτου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου, η οποία θέλει τα αεροσκάφη που θα παραγγήλει να αποκτηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Φαίνεται ότι παρά το πολύνεκρο δυστύχημα με το Α400Μ που έπεσε λίγο μετά την απογείωσή του, η Airbus είναι σε θέση να το προωθήσει για να επιτύχει εξαγωγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου της Airbus Spain, Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος παραβρέθηκε σε συμπόσιο αεροναυπηγών, σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo. Στην ομιλία του τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλει η εταιρεία για νέες πωλήσεις του Α400Μ. Οι ενδιαφερόμενες χώρες είναι πολλές και μέσα σε αυτές βρίσκεται και η Αίγυπτος, όπως ανέφερε.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: