Πολωνία: Αναβάθμιση των Leopard 2

 

Poland Leopard 2 1

 

Την αναβάθμιση των αρμάτων μάχης Leopard 2 ανακοίνωσε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας της Πολωνίας, Στρατηγός Άνταμ Ντούντα.

Ο Πολωνικός Στρατός σχεδιάζει να λάβει εντός του μήνα την οριστική απόφαση επί των προσφορών που κατατέθηκαν, ώστε να έχει έτοιμο το πρώτο πρωτότυπο εντός του επόμενου έτους. Το δε συμβόλαιο, θα έχει υπογραφεί μέχρι το τέλος του έτους. Συνολικά θα αναβαθμιστούν 142 Leopard 2A4. Δηλαδή, το σύνολο των αρμάτων Leopard 2A4 (124) και των Leopard 2A5 (14) τα οποία αποκτήθηκαν το 2013.

Μέχρι στιγμής οι προσφορές που κατατέθηκαν προέρχονται από τις Krauss-Maffei Wegmann, Rheinmetall και Aselsan. Οι εργασίες θα υλοποιηθούν στην Πολωνία, σε συνεργασία με τον όμιλο Polish Armament ή τον όμιλο PGZ (Polska Grupa Zbrojeniowa). Η έκδοση θα είναι η Leopard 2PL.

Η έκδοση PL θα περιλαμβάνει ενισχημένη θωράκιση, αντίστοιχη των 2Α5/2Α6, νέα σκοπευτικά και ηλεκτροπτικά συστήματα, νέους ασυρμάτους, ενισχυμένη θωράκιση δαπέδου και σημεία ανάρτησης συστημάτων μηχανικού (όπως εκσκαφείς, άρωτρα και κυλίνδρους άρσης ναρκοπεδίων).

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: