Παραδόθηκαν τα πρώτα Archer του Σουηδικού Στρατού

 

Bae Bofors VD Lena Gillström överlämnar de fyra första Archer till FMV genereraldirektör Lena Erixon.

 

Τα πρώτα τέσσερα αυτοκινούμενα πυροβόλα Archer παρέλαβε ο Σουηδικός Στρατός, σε ειδική τελετή στις εγκαταστάσεις της BAE Systems. Η προμήθειά τους έγινε στο πλαίσιο κοινού προγράμματος με τη Νορβηγία. Αμφότερες θα προμηθευτούν συνολικά 48 πυροβόλα.

Το σύστημα Archer αποτελείται από το πυροβόλο L52 των 155 χλστ. επί οχήματος FH77B. Το βεληνεκές του φτάνει τα 40 χλμ. με απλά πυρομαχικά και τα 60 χλμ. με τα Μ982 Excalibur. Είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και φέρει 21 βλήματα έτοιμα προς βολή σε αυτόματο σύστημα αναχορηγίας.

Ο έλεγχός του γίνεται πλήρως μέσα από τη θωρακισμένη καμπίνα πληρώματος, έχοντας προστασία από τις εξωτερικές απειλές. Αν και τη λειτουργία του μπορεί να αναλάβει μόνο ένα άτομο, εντούτοις υπηρετείται από τρία άτομα. Τον αρχηγό, τον χειριστή πυροβόλου και τον οδηγό.

Η πρώτη βολή από την κατάσταση κίνησης του οχήματος μπορεί να εκτελεστεί μέσα σε 30 δευτερόλεπτα κι αμέσως μετά να μετακινηθεί πάλι εντός 30 δευτ. Τρεις ταχείες συνεχόμενες βολές (salvo) μπορούν να ολοκληρωθούν εντός 15 δευτ. και η βολή της πλήρους αναχορηγίας να γίνει μέσα σε 2,5 λεπτά. Εντυπωσιακός είναι και ο συνεχόμενος ρυθμός βολής που φτάνει τα 75 βλήματα μέσα σε μία ώρα.

Το σύστημα είναι αερομεταφερόμενο. Η ταχύτητά του σε οδούς φτάνει τα 70 χλμ/ώρα.

 

Sweden Army Archer 1

 

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: