Ο στρατιώτης του μέλλοντος από την Βρετανία – Βίντεο

 

 

Το Όραμα του Στρατιώτη του Μέλλοντος παρουσιάζει το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας στην έκθεση DSEi 2015. Τα όσα παρουσιάζονται δείχνουν τι θα μπορούσε να φοράει ο στρατιώτης στο πεδίο της μάχης την επόμενη δεκαετία, με βάση την διαθέσιμη εμπορική τεχνολογία και τις τεχνολογίες που είναι σε φάση έρευνας.

Προς το παρόν το πρόγραμμα είναι σε φάση μελέτης. Επικεφαλής είναι το Εργαστήριο Αμυντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Βρετανίας (Dstl) σε συνεργασία με τις εταιρείες Kinneir Dufort και SEA Ltd.

Το σχέδιο όπως παρουσιάζεται στην έκθεση περιλαμβάνει τα εξής:

  • Υποσύστημα κεφαλής που περιλαμβάνει προστασία ακοής, ελαφρούς αισθητήρες για διαμοιρασμό πληροφοριών και ενσωματωμένη πηγή ενέργειας.
  • Υποσύστημα θώρακα που μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του χρήστη και περιλαμβάνει αλεξίσφαιρο γιλέκο, με συνδεσμολογία μπαταρία.
  • Έξυπνο ρολόι που ενσωματώνει τηλεπικοινωνίες και αισθητήρες για την καταγραφή βιομετρικών δεδομένων.
  • Προσωπικό υπολογιστή που επιτρέπει τον καλύτερο διαμοιρασμό πληροφοριών και τις τηλεπικοινωνίες μεταξύ του προσωπικού.
  • Εργονομική σχεδίαση και προσαρμοζόμενο σύστημα όπλου που επιτρέπει την καλύτερη σκόπευση και το διαμοιρασμό των πληροφοριών μεταξύ των στρατιωτών και των μονάδων τους.

 

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Πολυμέσα, Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: