Πού θα καταλήξουν τα Mistral;

 

Ka-52 5

 

Εντύπωση προκαλεί το που θα μπορούσε να καταλήξει το ένα από τα δύο σκάφη αμφίβιων επιχειρήσεων Mistral που προορίζονταν για την Ρωσία. Θα περίμενε κανείς το ενδιαφέρον να προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από μια μεγάλη ναυτική χώρα. Ωστόσο, σύμφωνα και με δημοσίευμα του Defense News, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι αυτά που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το ένα από τα δύο σκάφη.

Κυβερνητική πηγή των εμιράτων δήλωσε στο Defense News ότι η προμήθεια του σκάφους πληροί τις επιχειρησιακές απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας!

Σύμφωνα με δεύτερο δημοσίευμα, αυτή τη φορά από τη ρωσική Moskovsky Komsomolets, το δεύτερο πλοίο τύπου Mistral πιθανόν να καταλήξει στην Αίγυπτο, αφού η Ρωσία έδωσε τη σύμφωνη γνώμη της για κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, εφόσον καταλήξει στην Αίγυπτο, τότε είναι πολύ πιθανό να λυθεί η απορία για το μέλλον των επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 που ξεκίνησε να κατασκευάζει η Ρωσία, με τα οποία θα εξόπλιζε τα σκάφη. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρθηκε ότι τα Ka-52 θα καταλήξουν στην Αίγυπτο, ώστε η Γαλλία να δείξει διάθεση συμβιβασμού για τα ρωσικά συμφέροντα αναφορικά με την πώληση των σκαφών σε τρίτο αγοραστή.

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: