Νέο τυφέκιο για τη Νέα Ζηλανδία

 

Lewis Machines & Took AR-15 1

 

Νέο τυφέκιο θα αποκτήσει η Νέα Ζηλανδία μετά την ανακοίνωση του ονόματος της εταιρείας στην οποία κατακυρώθηκε το συμβόλαιο.

Πρόκειται για την αμερικανική Lewis Machine & Tool η οποία θα προμηθεύσει 8.800 αυτόματα τυφέκια τύπου AR-15, στο διαμέτρημα των 5,56 χλστ., με τα οποία θα αντικατασταθούν τα Steyr AUG. Το ακριβές σχέδιο του τυφεκίου δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί παρά το ότι οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο 2016 και θα ολοκληρωθούν ένα χρόνο μετά.

Η επιλογή της αμερικανικής εταιρείας έγινε κατόπιν διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχαν η FN Herstal, η Colt Defense, η Berreta New Zealand Ltd, η Steyr Manlicher, η Heckler & Koch, η XTEK Ltd (Sig Sauer) και η CZ. Η επιλογή της Lewis Machine & Tool ίσως να μην είναι τυχαία, αφού το 2012 η Νέα Ζηλανδία είχε επιλέξει το τυφέκιο ακριβείας LMT DMR της ίδιας εταιρείας.

Έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς τις δοκιμές, η διαδικασία θα πρέπει να περάσει από due diligence της εταιρείας, από διαπραγμάτευση της σύμβασης, έγκριση από το Υπουργείο Άμυνας και τέλος έγκριση από την κυβέρνηση.

 

New Zealand Army Steyr 2

 

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: