ΗΠΑ: Πώληση ελικοπτέρων στο Πακιστάν

 

AH-1Z 1

 

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι κατακύρωσε στην Bell Helicopters το συμβόλαιο για την κατασκευή επιθετικών και μεταφορικών ελικοπτέρων για το Πακιστάν.

Το συμβόλαιο είναι συνολικής αξίας 581 εκατομμυρίων δολλαρίων. Το αίτημα του Πακιστάν περιλαμβάνει την προμήθεια 16 UH-1Y Venom και 19 AH-1Z Cobra, μαζί με βοηθητικές δεξαμενές καυσίμου, η παράδοση των οποίων θα μπορούσε να γίνει μέχρι τον Αύγουστο του 2018. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των ελικοπτέρων για τα οποία έχει υπάρξει συμφωνία.

Στο αίτημα του Πακιστάν συμπεριλαμβανόταν και η απόκτηση 1.000 πυραύλων AGM-114 Hellfire ΙΙ. Τα ελικόπτερα θα δώσουν τη δυνατότητα πτήσης σε περιοχές με μεγάλα υψόμετρα. Πιο συγκεκριμένα, ο σκοπός της προμήθειας ταυτίζεται με την προσπάθεια του Ισλαμαμπάντ να επιχειρεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και του χρόνου σε ορεινές περιοχές, όπως είναι οι αυτόνομες στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπου και υπάρχει έντονη δραστηριοποίηση ακραίων ισλαμικών ομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως το Πακιστάν υπέγραψε συμφωνία με την Ρωσία για την απόκτηση επιθετικών ελικοπτέρων Mi-35 Hind.

Advertisements

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: