Γερμανία: Δισ. ευρώ για… μπαλώματα

 

NH90 1

 

Δισεκατομμύρια για “μπαλώματα” πρόκειται να δαπανήσουν οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, όπως ανέφερε εκπρόσωπός τους στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα έξι δισεκατομμύρια που είναι το ποσό της δαπάνης για τα επόμενα έξι με επτά χρόνια θα αφορά την προμήθεια συστημάτων, ανταλλακτικών και αναβαθμίσεων, προκειμένου να αναβαθμιστεί η επιχειρησιακή δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν καταντήσει σε ορισμένες περιπτώσεις ανέκδοτο.

Όπως είχε αναφέρει σε δημοσίευμά του και το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο επίσημα έγγραφα του Υπουργείου Άμυνας, τα προβλήματα είναι πολλαπλά. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα Eurofighter έχουν προβλήματα διαθεσιμότητας και προβλήματα στα ραντάρ, τα NH90 αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα διαθεσιμότητα αφού μόνο τέσσερα απ΄οτα 39 είναι ικανά να επιχειρήσουν, ενώ το κορυφαίο “ανέκδοτο” είναι το τυφέκιο G36 που αποδείχθηκε ότι είναι ανικανό να βάλλει ευθεία σε περιβάλλον υψηλών θεροκρασιών.

Αποτέλεσμα αυτών των προβλημάτων ήταν η δήλωση της Υπουργού Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι σε θέση να φέρουν εις πέρα τις αποστολές τους ως προς το ΝΑΤΟ, σε περίπτωση επίθεσης κατά της συμμαχίας. Ωστόσο, χειρότερο όλων είναι το πλήγμα στην εικόνα της γερμανικής βιομηχανίας η οποία έχτισε την εικόνα της βασιζόμενη στην ποιότητα, κάτι που βλέπει τώρα να φθίνει.

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνη

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: