Τουρκία: Ξανά στο προσκήνιο τα κινεζικά Α/Α συστήματα

Erdogan

 

Ενόψει της επίσκεψής του στην Κίνα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του είναι ανοιχτή σε νέα προσφορά για την προμήθεια των κινεζικών αντιαεροπορικών συστημάτων.

Στις επαφές με την Κίνα, ο Τ. Ερντογάν επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων, υπό το φως, όμως, της κατάστασης με τους μουσουλμάνους Ουιγούρους, με τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί ότι έχει κοινές ρίζες. Μάλιστα, στις αρχές Ιουλίου σημειώθηκαν βίαιες διαδηλώσεις και επιθέσεις σε Ασιάτες τουρίστες σε ασιατικά εστιατόρια και στην πρεσβεία της Ταϋλάνδης, όταν η τελευταία απέλασε 100 Ουιγούρους στην Κίνα.

Όσον αφορά τα αντιαεροπορικά συστήματα, τόνισε ότι τα κινεζικά ήταν τα προτιμητέα, αλλά για διαφόρους λόγους η απόφαση καθυστέρησε. “Εάν μας δοθεί πρόταση που εμπλουτίζει την ήδη υπάρχουσα προσφορά, θα την αξιολογήσουμε θετικά”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εκτιμούμε ότι πρόκειται για ένα ακόμα μέσο πίεσης προς τις δυτικές εταιρείες αντιαεροπορικών συστημάτων, προκειμένου η Άγκυρα να λάβει περισσότερα οφέλη, ειδικά στον τομέα της μεταφοράς τεχνολογίας.

Advertisements

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: