Η Τουρκία δεν αλλάζει…

 

Turkey Army funeral 1

 

Εξοργιστική είναι πλέον για πολλούς η στάση της Τουρκίας η οποία υπό το κάλυμα των επιχειρήσεων κατά του ISIS βρήκε την ευκαιρία και ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τον βομβαρδισμό των Κούρδων. Το γεγονός δεν προκαλεί μόνο τον έντονο προβληματισμό για την τουρκική λογική, άλλωστε η Κατεχόμενη Κύπρος δεν απέχει μακρυά από τα όσα συμβαίνουν τώρα στην Μέση Ανατολή, τόσο στις ΗΠΑ όσο και σύμμαχες χώρες, αλλά δημιουργεί έντονο προβληματισμό από την πλευρά των Κούρδων για τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών, που φαίνεται ότι κάνουν τα στραβά μάτια για μια ακόμα φορά.

Τα δημοσιεύματα κατά της τουρκικής στάσης αυξάνονται στο εξωτερικό και μάλιστα σε Μέσα Ενημέρωσης που εκδίδονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.

Αν και φαινομενικά η Τουρκία απλά βρήκε την ευκαιρία να σπάσει την εκεχειρία (τακτική γνωστή και κατά την εισβολή στην Κύπρο) και να βομβαρδίσει το ΡΚΚ που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στις ΗΠΑ, εντούτοις φαίνεται ότι στρέφεται κατά των όποιων σχεδίων για τη δημιουργία κουρδικού κράτους ή ακόμα και ομόσπονδου κράτους.

Στο ίδιο μήκος κύματος, την περασμένη εβδομάδα έγιναν σε όλη την τουρκική επικράτεια επιδρομές στις οικίες πολιτών που υποτίθεται ότι έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος. Από τους 1.300 που συνελλήφθησαν, 137 φαίνεται ότι είχαν σχέση με τους τζιχαντιστές, 847 με το ΡΚΚ… με 142 να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και άλλοι 120 να έχουν αφεθεί. Ειδική έρευνα γίνεται και για τον ηγέτη του κουρδικού κόμματος HDP που κατάφερε να μπει στο Τουρκικό Κοινοβούλιο. Η αιτιολογία είναι ότι συμμετείχε σε εκδηλώσεις διατάραξης της ειρήνης και της δημόσιας τάξης.

Μικρή και αναποτελεσματική είναι η επιχείρηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων να εκκαθαρίσουν τα σύνορα με την Συρία από τους ισλαμοφασίστες, όπως σαρκαστικά σχολιάζεται στην Χιουριέτ.

Η Τουρκία έχασε πριν από μερικές μέρες δύο στρατιώτες σε μάχη με Κούρδους αντάρτες κι όπως φαίνεται η καταμέτρηση των νεκρών Τούρκων στρατιωτικών και αστυνομικών μπαίνει και πάλι στην ημερήσια διάταξη. Σε επίθεση σε φάλαγγα οχημάτων του Τουρκικού Στρατού σκοτώθηκαν πέντε στρατιώτες κι ένας αντάρτης, αν και η Τουρκική Κυβέρνηση αναφέρει ότι ήταν δύο στρατιώτες κι ένας αξιωματικός. Τέλος, την Τετάρτη, σε επίθεση σε καφενείο στο Ντιγιάρμπακιρ, σκοτώθηκε ένας Τούρκος αστυνομικός κι ένας πολίτης. Συνολικά, οι Κούρδοι αναφέρουν ότι στις συγκρούσεις των τελευταίων δέκα πέντε ημερών έχασαν τη ζωή τους οκτώ στρατιώτες, τέσσερις αστυνομικοί κι ένας πολίτης.

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: