Τούρκος στρατιώτης νεκρός από τον ISIS

 

Turkey Syria

 

Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν όταν το μεθοριακό φυλάκιο στο οποίο βρισκόταν δέχθηκε επίθεση από ομάδα του Ισλαμικού Κράτους, μέσα από το συριακό έδαφος. Η τουρκική απάντηση είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αντάρτης και να καταστραφούν τρία οχήματα.

Πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Τουρκικός Στρατός εισχώρησε στο συριακό έδαφος, αφού κατάφερε να κατασχέσει όπλα και πυρομαχικά της ομάδας του ΙΚ που έκανε την επίθεση. Επιπλέον εκτελέστηκαν βολές από το τουρκικό πυροβολικό κατά πιθανόν θέσεων του ISIS εντός της Συρίας.

Η επίθεση έρχεται ως συνέχεια της επίθεσης αυτοκτονίας εναντίον των ακτιβιστών στην πόλη Σουρούτς, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 πολίτες.

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι η Τουρκία τελικά συμφώνησε να παραχωρήσει τη βάση του Ιντσιρλίκ ως βάση από την οποία τα αμερικανικά μαχητικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορούν να βομβαρδίζουν στόχους του ISIS. Οι συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα διεξάγονταν εδώ και δύο μήνες, αλλά δε φαινόταν να υπάρχει συμβιβασμός καθώς η Τουρκία ζητούσε να δημιουργηθεί ζώνη ασφαλείας εντός της Συρίας, στην οποία θα είχε πρόσβαση.

Το ερώτημα στην περίπτωση αυτή είναι εάν τα νέα δεδομένα θα έρθουν σε σύγκρουση με την προσπάθεια των Κούρδων να εγκαταστήσουν τη δική τους περιοχή ελέγχου, που μελλοντικά θα αποτελέσει τη βάση για ένα ομόσπονδο ή αυτόνομο κράτος.

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνείς Σχέσεις & Διεθνής Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: