Στην Lockheed Martin ο κολοσσός των ελικοπτέρων

 

 

Blackhawk 5

 

Μεγάλη θα είναι η ενίσχυση για την Lockheed Martin μετά την απόφαση ορόσημο για την εξαγορά της Sikorsky, από την μέχρι πρόσφατα ιδιοκτήτριά της, την UTC, καθώς εντάσσει τον τομέα της κατασκευής ελικοπτέρων στο χαρτοφυλάκιό της.  Το δε μέγεθος της εξαγοράς μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτήν της Martin Marietta πριν από 20 χρόνια περίπου.

Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν ότι αν και η LM δεν παράγει ελικόπτερα, δεν τίθεται θέμα δημιουργίας καρτέλ. Εντούτοις, λόγω του μεγέθους της εταιρείας, το κράτος θα λάβει τις σχετικές πρόνοιες και τις έγγραφες διαβεβαιώσεις ώστε να αποφευχθούν στρεβλώσεις της αγοράς.

Το κόστος της εξαγοράς έφτασε τα 9 δισ. δολλάρια, με τον τζίρο της Sikorsky πέρυσι να έχει φτάσει τα 7,5 δισεκατομμύρια δολλάρια. Το κόστος της αναφέρθηκε ότι ήταν αυξημένο, λόγω φορολογικών ζητημάτων. Η LM από την πλευρά της δήλωσε ότι δέχθηκε να καταβάλει υψηλό τίμημα καθώς η Sikorsky είναι ισχυρό όνομα στην αγορά και είναι σίγουρο ότι θα εξασφαλίσει μεγάλα έσοδα μεσοπρόθεσμα.

Σχετικά με την ονομασία, η Lockheed Martin προσανατολίζεται προς τη διατήρηση της εμπορικής ονομασίας της Sikorsky, χωρίς καμία μετατροπή, γεγονός που σημαίνει ότι η νέα εταιρεία θα έχει αυξημένη ανεξαρτησία.

 

Advertisements

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: