Κύπρος: Τρεις σημαντικές επισκέψεις…

Λευκωσία: Τρεις επισκέψεις που καταδεικνύουν τον περιφερειακό ρόλο της Κύπρου ως γέφυρας μεταξύ ΕΕ και Μέσης Ανατολής και τις στενές σχέσεις που έχει με γειτονικά της κράτη, θα πραγματοποιήσουν στο νησί τρεις υψηλά ιστάμενοι ξένοι αξιωματούχοι.

Πρόκειται για την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχ Αμπντάλλαχ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχγιάν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε πως η κ. Μογκερίνι θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 24 Ιουλίου για επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, αναφορικά με τον περιφερειακό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλος της ΕΕ, το ρόλο δηλαδή που μπορεί να διαδραματίσει ως γέφυρα μεταξύ της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψή της ενδεχομένως να αφορά και την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για να κληθούν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς να μιλήσουν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Νετανιάχου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο στις 28 Ιουλίου, κατά την οποία θα συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διμερή θέματα και θέματα που αφορούν την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ στα μέσα Ιουνίου, κατά την οποία απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Νετανιάχου να επισκεφθεί την Κύπρο. Οπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ, το γεγονός ότι η επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού πραγματοποιείται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ δείχνει το πολύ καλό επίπεδο σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Τέλος, επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στις 29 Ιουλίου ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πηγή: Φιλελεύθερος 

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Εξωτερική Πολιτική & Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: