Νέο τυφέκιο για τους Καναδούς Rangers

Canada Rangers Lee Enfield 1

 

Νέο τυφέκιο θα λάβει το Σώμα των Καναδών Rangers προκειμένου να αντικαταστήσει τα θρυλικά τυφέκια Lee Enfield.

Το συγκεκριμένο Σώμα αποτελείται από 5.000 άτομα, έφεδροι στο σύνολό τους, που έχουν ως αποστολή τις περιπολίες και τον έλεγχο των βόρειων συνόρων της χώρας. Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι λόγω των πολικών θερμοκρασιών και της παρουσίας μεγάλων επικίνδυνων ζώων, η αποστολή τους κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι.

Για πολλά χρόνια χρησιμοποιούν τα ιστορικά τυφέκια Lee Enfield, τα οποία θα πρέπει να αποσυρθούν άμεσα καθώς δεν υπάρχει διαθεσιμότητα ανταλλακτικών, αν και η αξιοπιστία τους ήταν τέτοια, ειδικά στις πολικές συνθήκες, που τα καθιέρωσε ως βασικό οπλισμό των Rangers. Η αδυναμία, όμως, συντήρησής τους οδήγησε στην απόσυρσή τους και την αντικατάστασή τους από ένα νέο τυφέκιο στο διαμέτρημα .308 Winchester (7,62×59 χλστ.).

Νικήτρια του διαγωνισμού ήταν η Stoeger Canada που πρότεινε το φινλανδικό TIKKA T3 Compact Rifle της SAKO Ltd. Η καναδική εταιρεία παρείχε 125 τυφέκια, τα οποία θα υποβληθούν μέσα στους επόμενους μήνες σε δοκιμές από τους Rangers και σε συνεργασία με την Colt Canada. Η τελευταία θα είναι αυτή που θα αναλάβει την κατασκευή τους στον Καναδά. Οι δε δοκιμές αποσκοπούν στη συλλογή παρατηρήσεων προκειμένου αυτές να ενσωματωθούν στην παραγωγή των όπλων.

Για παράδειγμα, μερικές από τις τροποποιήσεις που έχουν ήδη ζητηθεί είναι ο μεγαλύτερος μοχλός όπλισης και το μεγαλύτερο άνοιγμα του δακτυλίου προστασίας της σκανδάλης, για να μπορούν να χειρίζονται ευκολότερα με γάντια πολικού ψύχους. Η παραγωγή τους θα ξεκινήσει το 2016 και οι παραδόσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2019.

 

SAKO Tikka T3 308

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: