Αμερικανικός Στρατός: Η επιστροφή των Τζεντάι! – Βίντεο

 

Hoverbike Malloy Aeronautics

 

Όλοι λίγο πολύ θυμόμαστε τα μικρά ιπτάμενα μηχανάκια (speeder bikes) στην ταινία Πόλεμος των Άστρων. Η επιστημονική φαντασία συνάντησε την τεχνολογία στο Εργαστήριο Ερευνών του Αμερικανικού Στρατού.

Προσφάτως ολοκλήρωθηκε η εννιάμηνη μελέτη βιωσιμότητας στην χρήση τέτοιων οχημάτων, τα οποία αποκαλούνται πλέον TRV (Tactical Reconnaissance Vehicles). Οι δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν στους στρατιώτες είναι πολλές. Από απλή μεταφορά τους σε σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίσουν ελικόπτερα ή ακόμα και η μεταφορά φορτίων μέσω τηλεχειρισμού.

Αυτομάτως γίνεται κατανοητό το πλεονέκτημά τους στον τομέα του κόστους, έναντι των ελικοπτέρων, αλλά και στον τομέα της ασφάλειας, αφού οι έλικες βρίσκονται εντός προστατευτικού στεφανιού και όχι εκτεθειμένοι όπως των ελικοπτέρων.

Ως βάση χρησιμοποιείται το ιπτάμενο όχημα της βρετανικής εταιρείας Malloy Aeronautics, ενώ στο πρόγραμμα, που θα έχει τριετή διάρκεια, συμμετέχει και η αμερικανική εταιρεία κατασκευών Survice Engineering. Η Malloy Aeronautics ξεκίνησε την ανάπτυξη της ιπτάμενης μηχανής με ιδία μέσα και χρηματοδότηση από προγράμματα για νέες εταιρείες. Αρχικώς η κίνηση γινόταν μέσω δύο στροφείων, αλλά αργότερα επιλέχθηκε η λειτουργία τεσσάρων, ομόκεντρων στροφείων.

Με την ολοκλήρωση του σχεδίου στα στρατιωτικά πρότυπα, είναι δεδομένο ότι η ιπτάμενη μηχανή θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για αποστολές έρευνας και διάσωσης, αντιμετώπισης μαζικών καταστροφών ή και στον καθαρά πολιτικό τομέα, για την ολοκλήρωση της διανομής εμπορευμάτων.

Όπως και να ‘χει το σίγουρο είναι ότι στα οργανωμένα κράτη υπάρχουν δομές που μπορούν να μετατρέψουν έξυπνες ιδέες σε απτά αποτελέσματα.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: