Σε υψηλή ετοιμότητα η Φινλανδία

 

Σε υψηλή ετοιμότητα θέτει η Φινλανδία τις Ένοπλες Δυνάμεις της, αποφεύγοντας την κοινοποίηση των κινήσεών της. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία Φινλανδών αναλυτών θεμάτων ασφάλειας, οι κινήσεις που παρατηρούνται είναι “χωρίς προηγούμενο”

Βασικό στοιχείο ήταν η πλήρης ταύτιση των κομμάτων για αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού, μετά από συνεχόμενες περικοπές.

Επιπλέον, την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκε από τους αρχηγούς των επιτελείων ότι θα συσταθούν μονάδες ταχείας αντίδρασης. Όμως, αυτό που δε φάνηκε με την πρώτη ματιά είναι ότι οι μονάδες αυτές έχουν ήδη αρχίσει να επανδρώνονται με εφέδρους. Επιστολές πρόσκλησης έλαβαν και τον περασμένο Μάιο αρκετοί έφεδροι, με τις οποίες του κοινοποιήθηκε η πιθανή ανάληψη πολεμικών καθηκόντων.

Στη συνέχεια εστάλησαν επιστολές σε βιομηχανίες και εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την πολεμική προσπάθεια σε ανάλογες περιόδους.

Αντίστοιχης λογικής είναι και η αύξηση της πατριωτικής ρητορικής σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας, κάτι που έγινε αμέσως μετά την έναρξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

 

Finland Army 2

Φωτ.: Φινλανδικός Στρατός

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: