Ρωσία: Άχρηστες οι κορβέτες Gremyashchy

Corvette Steregushchiy

Τέλος οι κορβέτες κλάσης Gremyashchy (Project 20385) του Ρωσικού Ναυτικού, λόγω των κυρώσεων της Δύσης. Τα σκάφη διαθέτουν πλειάδα Δυτικών συστημάτων και τμήματα τα οποία δεν εξάγονται πλέον στη Ρωσία, με αποτέλεσμα τα πλοία της κλάσης να καθίστανται άχρηστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS, το σχεδιαστικό γραφείο Almaz ανέφερε ότι το Ρωσικό Ναυτικό ενδιαφέρεται για ένα νέο σχέδιο πλοίου που ανέπτυξε, το οποίο βασίζεται στις κορβέτες κλάσης Tiger (Project 20382). Τα νέα σκάφη θα έχουν διπλάσιο εκτόπισμα, γύρω στους 4.000 τόνους όπως έγινε γνωστό.

Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει το Ρωσικό Ναυτικό και στον τομέα των κινητήρων πλοίων, λόγω του εμπάργκο από την Ουκρανία. Αποτέλεσμα είναι να καθυστερούν σημαντικά οι παραδόσεις των πλοίων στον στόλο ενώ ταυτόχρονα αναζητούνται νέες λύσεις για την πρόωση των σκαφών. Σε φάση αναμονής είναι οι φρεγάτες Admiral Gorshkov και Admiral Grigorovich, που δεν διαθέτουν κινητήρες και βρίσκονται ακόμα στα ναυπηγεία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού Ντμίτρυ Ρογκόζιν, θα απαιτηθούν άλλα δύο χρόνια μέχρι να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να παραχθούν αντίστοιχοι ρωσικοί κινητήρες.

Ετικέτες: , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: