ΗΠΑ: Μεταφορά αρμάτων στην Ευρώπη

 

Sealift 1 Abrams

 

Τη μεταστάθμευση και αποθήκευση βαρέων μέσων στην ανατολική Ευρώπη προωθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου αυτά να είναι άμεσα διαθέσιμα σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης με την Ρωσία.

Ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τις χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία, την Βουλγαρία και  την Ρουμανία. Ο εξοπλισμός θα είναι τέτοιος που θα μπορεί να υποστηρίξει άμεσα ενισχυμένους λόχους των 150 ατόμων σε κάθε μία από τις Βαλτικές χώρες και ενισχυμένων ταγμάτων των 750 ατόμων στις μεγαλύτερες χώρες. Τόσο οι λόχοι όσο και τα τάγματα θα αποτελούν αρχική δύναμη ενίσχυσης, η οποία θα αναπτύσσεται ταχύτατα ή θα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή στο πλαίσιο μεταστάθμευσης.

Η Πολωνία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ΗΠΑ για το ζήτημα. Όπως τόνισε ο Υπουργός Άμυνας Τομάσζ Σιέμονακ, οι ΗΠΑ εξετάζουν διάφορες προτάσεις, επιπλέον των πολωνικών επενδύσεων στους τομείς των στρατιωτικών υποδομών, ώστε να δεχτούν το νέο εξοπλισμό, στον οποίο περιλαμβάνονται άρματα, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα κτλ.

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: