Υπόστεγα αεροσκαφών νέας σχεδίασης

 

Την πρότασή της στην κατασκευή υποστέγων μεγάλων αεροσκαφών παρουσίασε η ισπανική Gaptek κατά τη διάρκεια του Le Bourget. Μάλιστα, συνέδεσε το σχέδιό της με το μεταφορικό αεροσκάφος Α400Μ, για το οποίο χρησιμοποιείται ήδη το πρώτο υπόστεγο που κατασκεύασε στην Σεβίλλη.

Όπως έγινε γνωστό, η κατασκευή και η ανάπτυξη του σχεδίου για το Α400Μ χρηματοδοτήθηκαν από το Ισπανικό Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του προγράμματος GreenMark, αφού το υπόστεγο απαρτίζεται από 100% ανακυκλώσιμα υλικά, διπλές μεμβράνες για θερμομόνωση και σύγχρονη τεχνολογία κλιματισμού, σε συνδυασμό με τη γεωθερμική, αιολική και ηλιακή ενέργεια που χρησιμοποιείται.

Βασικό υλικό είναι το αλουμίνιο που προσφέρει το πλεονέκτημα του χαμηλότεορυ βάρους, του μικρότερου όγκου λόγω διαφορετικής σχεδίασης και της αντοχής. Η ευκολότερη διαχείριση των τμημάτων του επιτρέπει την ανέγερση μέσα σε 12 εβδομάδες, την στιγμή που άλλα αντίστοιχα από τσιμέντο και χάλυβα απαιτούσαν δύο ή τρία χρόνια. Επιπλέον, το δάπεδο είναι από υλικά που βοηθούν την αντανάκλαση θερμότητας/ψύξης, προσφέροντας εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 70%. Το συνολικό εμβαδό του κάθε υποστέγου είναι 12.640 τ.μ. με ύψος 26 μ., με τα 2.500 τ.μ. να αποτελούν χώρους γραφείων, εργαστηρίων και αποθηκών, ενώ διαθέτουν και ανελκυστήρες.

Στην αμυντική βιομηχανία δεν χρειάζεται πάντα να ανακαλύπτει κανείς τον τροχό για να πετύχει.

 

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: