Κουλτούρα ασφαλείας στην Ελλάδα και… 3 JDAM στον ISIS

Greece Ministry of Civilian Protection

 

Η ασφάλεια των πληροφοριών και η γενικότερη κουλτούρα ασφαλείας είναι κάτι που τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία μέσα από το βήμα του Cube Defense3 Analysis. Είχαμε, μαζί με άλλα Μέσα του χώρου, επικρίνει την εικόνα με τους μετανάστες-πλανόδιους πωλητές που μαζευόντουσαν κάποια περίοδο έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την ίδια εικόνα παρατηρήσαμε πριν από λίγο καιρό έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αρκετούς μετανάστες να βρίσκονται στο πεζοδρόμιο ακόμα και το βράδυ, ίσως εν αναμονή του ειδικού γραφείου που υπάρχει εκεί και με το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο απέναντι. Ευελπιστούμε ότι έχει αλλάξει πλέον κι ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Γενικότερα, για τους ιθύνοντες σε όλο τον δημόσιο τομέα που βρίσκονται σε κατάσταση αγνοίας, αφιερώνουμε την ακόλουθη είδηση.

Σύμφωνα με τον Πτέραρχο Χωκ Καρλάιλ της Διοίκησης Αεροπορικού Πολέμου της Αμερικανικής Αεροπορίας, σμηνίτες της 361ης Ομάδας Πληροφοριών, Επιτήρησης και Αναγνώρισης, με έδρα την Φλώριντα, κατάφεραν κι εντόπισαν διοικητική βάση του ISIS χάρη στην (ευτυχώς) ηλιθιότητα κάποιου τζιχαντιστή.

Ο τελευταίος, είχε “βγει” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με μηνύματά του περηφανευτόταν για τις δυνατότητες διοίκησης κι ελέγχου της οργάνωσης. Τα μηνύματα εντοπίστηκαν από τα στελέχη της USAF που παρακολουθούν αυτά τα δίκτύα και φόρουμ συζητήσεων, με αποτέλεσμα να συλλέξουν γεωδετικά δεδομένα. Όπως είναι κατανοητό, το επόμενο βήμα ήταν μέσα σε 22 να έχει εκτελεστεί αεροπορική επιχείρηση όπου τρεις βόμβες JDAM κατέστρεψαν το κέντρο διοίκησης.

Αντίστοιχη γκάφα έχει γίνει κι από την πλευρά Δυτικών στρατιωτών, στο Αφγανιστάν, όταν ανάρτησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες τεσσάρων επιθετικών ελικοπτέρων Apache με αντίστοιχες γεωπληροφορίες για την περιοχή πτήσης. Οι αντάρτες εντόπισαν την ακριβή περιοχή και με συντονισμένη επίθεση τα κατέρριψαν.

Πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περαιτέρω για τους μετανάστες που βρίσκονται ξαπλωμένοι έξω από εγκαταστάσεις εθνικής ασφάλειας, ούτε για την βλακεία στρατιωτών που αναρτούν βίντεο μέσα από στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων ή πόσο μάλλον όταν κάθονται στις καφετέριες και κομπάζουν για τα όσα διαδραματίζονται μέσα σε κάθε στρατόπεδο, με πλήρη ονόματα και βαθμούς. Θα αναμένουμε ενέργειες, τουλάχιστον σε όσα μπορούν να επιληφθούν άμεσα οι ιθύνοντες.

 

JDAM 1

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνη

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: