Σημαντική νίκη των Κούρδων έναντι του ΙΚ

 

Tel Abyad

 

Καίριας σημασίας ήταν η νίκη των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία, έναντι των ισλαμοφασιστών του ISIL. Σύμφωνα με τις πληροφορίες Κούρδων αξιωματούχων, το YPG ανακατέλαβε τη μεθοριακή πόλη Ταλ Άμπγιαν στα σύνορα με την Τουρκία, αποκόπτωντας ένα σημαντικό άξονα ανεφοδιασμού του ISIL.

Από εχθές που ολοκληρώθηκε η ανακατάληψη, Κούρδοι μαχητές μαζί με αντικαθεστωτικούς εκτελούν επιχείρηση εκκαθάρισης των παγίδων που άφησαν πίσω τους οι τζιχανστές.

Σημαντική βοήθεια στην επιχείρηση δόθηκε από την Αμερικανική Αεροπορία, που κάλυπτε την προέλαση και κατέστρεφε στόχους των τζιχαντιστών τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή όσο και στην ευρύτερη. Όπως έγινε γνωστό και τις προηγούμενες ημέρες, οι συμμαχικές αεροπορικές δυνάμεις πλέον εστιάζουν τις επιχειρήσεις τους στην προσβολή των δυνάμεων του ΙΚ με στόχο να τους αφαιρέσουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν δυνάμεις γρήγορα κατά κάποιου στόχου.

Ωστόσο, πάντοτε απαιτείται η ορθή λειτουργία των χερσαίων διαφορετικά θα υπάρχουν συνεχώς παραδείγματα σαν την κατάληψη του Ραμάντι και της Παλμύρας. Όπως γίνεται κατανοητό οι δυνάμεις των τζιχαντιστών, όπως και της Αλ Κάιντα παλαιότερα και πολλών άλλων αντάρτικων οργανώσεων, εφαρμόζουν τακτικές ταχείας κίνησης και συγκέντρωσης δυνάμεων στον αντικειμενικό σκοπό, ενώ στη συνέχεια διασκορπίζονται για να μην παρουσιάζουν μεγάλο όγκο στις αντίπαλες δυνάμεις. Εκεί εστιάζει το αεροπορικό σκέλος των συμμαχικών επιχειρήσεων. Στην αφαίρεση του πλεονεκτήματος του γρήγορη ελιγμού – συγκέντρωσης δυνάμεων.

Όμως, με την ανακατάληψη της όποιας περιοχής δεν τελειώνουν τα προβλήματα. Η επαναφορά στην καθημερινότητα αποδεικνύεται μια δύσκολη υπόθεση, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα συνεχούς παροχής ρεύματος και πόσιμου νερού.

 

YPG 1

Ετικέτες: , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: