Σημαντική επιτυχία για την ΕΛΒΟ, αλλά…

Πολύ σημαντική για το μέλλον της εταιρείας είναι η συμφωνία που υπέγραψε η ΕΛΒΟ με τις Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις για την ανακατασκευή οχημάτων τους.

Η συμφωνία έγινε γνωστή όχι μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας… αλλά από το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΛΒΟ, το οποίο ταυτόχρονα εκφράζει την έντονη δυσφορία του για την επίπληξη που δέχτηκε από υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με το σωματείο, υπάλληλοι του Υπ. Οικ. κάλεσαν στελέχη του ΔΣ της εταιρείας για να τους επιπλήξουν διότι το υπουργείο «είχε άλλα σχέδια για την εταιρεία», αναφερόμενοι προφανώς στα σχέδια ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων.

Το θέμα έρχεται σε σύγκρουση με τα όσα είχε δηλώσει ο συναρμόδιος Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ, με τα οποία απέκλειε την πώλησή της.

Το ζήτημα είναι σοβαρό και το ερώτημά μας είναι εάν το τηλέφωνο, εφόσον έγινε πραγματικά, ήταν κατόπιν εντολής της ηγεσίας του Υπ. Οικονομικών ή έγινε στο πλαίσιο της αρμοδιότητας για την αμυντική βιομηχανία από τεχνοκράτες του υπουργείου.

Το δεύτερο ερώτημά μας είναι γιατί (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) δεν έχει δημοσιοποιηθεί το συγκεκριμένο συμβόλαιο στην ιστοσελίδα της εταιρείας, κάνοντας εντονότερη την εικόνα παρακμής.

 

ELVO

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ.

«Στις 27.05.15 η ΕΛΒΟ υπέγραψε προσύμφωνο συνεργασίας με την Αίγυπτο για ανακατασκευή στρατιωτικών οχημάτων. Η συμφωνία αυτή είναι αποτέλεσμα πολύχρονης συστηματικής εργασίας και πολλών προσπαθειών για εξωστρέφεια της εταιρείας. Καρποφόρησε όμως σε μία δύσκολη περίοδο για την εταιρεία, η οποία τελεί υπό ειδική εκκαθάριση. Δύο ημέρες μετά την υπογραφή της συνεργασίας, υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών κάλεσαν μέλη της διοίκησης της ΕΛΒΟ για να τους επιπλήξουν και να τους υποδείξουν ότι δεν έπρεπε να υπογράφει η συμφωνία διότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει άλλα σχέδια για την εταιρεία!!!

Ασφαλώς μία τέτοια συμφωνία δυσκολεύει το Υπουργείο Οικονομικών να ισχυριστεί και να αποδείξει ότι η ΕΛΒΟ είναι μία άχρηστη εταιρεία με απαρχαιωμένο εξοπλισμό που δεν κοστίζει τίποτα, όπως είπε ο υπάλληλος του Υπ. Οικ. και δεν θα μπορέσουν να την ξεπουλήσουν τόσο εύκολα.

Επιπλέον, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ. Ήσυχος όταν επισκέφθηκε την ΕΛΒΟ (Σάββατο 9.5.15) διαπίστωσε ότι η εταιρεία κάθε άλλο παρά απαρχαιωμένη και «άχρηστη» είναι. Ο Αν. Υπουργός δεν έκρυψε το θαυμασμό του για τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και έκανε σχετικές δηλώσεις στα ΜΜΕ. «Διεμήνυσε στους υποψήφιους αγοραστές ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να πουλήσει ούτε να ενοικιάσει τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην εταιρεία – Εφημερίδα των Συντακτών 29.05.2015» και «Ως συνιδιοκτήτες φεύγουμε με την πεποίθηση ότι εδώ υπάρχει προοπτική, υπάρχει μέλλον, υπάρχει ανάπτυξη – Kontra News 11.05.15». Την ίδια ημέρα (Σάββατο 9.5.15), ενώ στελέχη του γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Μάρδα είχαν ενημερώσει δύο ημέρες πριν ότι θα επισκεπτόταν και αυτός τις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ, τελευταία στιγμή το ανέβαλλε (!!!). Μήπως δεν ήθελε να έρθει σε αντιπαράθεση με τον συν – ιδιοκτήτη Υπουργό;;;

Σε αυτή την τόσο δύσκολή κατάσταση που βρίσκεται η Χώρα μας ποιος ή ποια είναι αυτός – ή που θα αποφασίσει να αποδυναμώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις; Η Άμυνα της Ελλάδας βγήκε προς πώληση όσο – όσο;

Ενώ όλοι, κυβερνώντες και μη, ισχυρίζονται ότι για να είναι ισχυρή η βιομηχανία της Χώρας πρέπει να στραφούμε εκτός συνόρων, ποιοι υπάλληλοι του Υπ. Οικονομικών τραβούν το αυτί στην ΕΛΒΟ που υπέγραψε συμφωνία με το εξωτερικό; Από ποιον εντέλλονται; Ποιος θα πάρει την ευθύνη; θέλετε εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία; Τελικά εξωστρέφεια θέλετε ή όχι;

Άραγε οι συγκυβερνήτες οι οποίοι προεκλογικά μιλούσαν για Εθνική Αμυντική Βιομηχανία, ήταν κάθετοι στις ιδιωτικοποιήσεις των αμυντικών βιομηχανιών και υποστήριζαν με σθένος το έργο της ΕΛΒΟ, τώρα άλλαξαν γνώμη;;; Έχει γίνει κατανοητό ότι το ξεπούλημα της ΕΛΒΟ είναι Εθνική Προδοσία; Γιατί ο κ. Μάρδας χρησιμοποιεί διφορούμενους – ασαφείς όρους (συνέργεια;;;) και δεν ξεκαθαρίζει τι πραγματικά θα γίνει με την ΕΛΒΟ; Μήπως δεν λέγεται τίποτα, και εγκαταστάσεις, εξοπλισμός και προσωπικό με ανεκτίμητη τεχνογνωσία σε μία νύχτα θα περάσουν σε ξένα χέρια; Αυτή είναι η εθνική μας υπερηφάνεια;

Γιατί όταν οι εργαζόμενοι ζητούν να σταματήσει άμεσα η ειδική εκκαθάριση και να περάσει η εποπτεία της ΕΛΒΟ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο, το Οικονομικών σωπαίνει;

Οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ καλούν τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση και να λυθεί άμεσα το θέμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ. Κανένας υπάλληλος δεν μπορεί να αποφασίσει για την Άμυνα της Χώρας και το αξιόμαχο του Ελληνικού Στρατού. Η Εθνική Άμυνα είναι αγαθό του λαού και δεν είναι προς πώληση.»

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: