Εντυπωσιακό σύστημα ανθυποβρυχιακής προστασίας – Βίντεο

 

Ένα ασυνήθιστο σύστημα ανθυποβρυχιακής προστασίας ανέπτυξε μια σουηδική οργάνωση, έπειτα από τον σάλο που είχε δημιουργηθεί με την προσπάθεια εύρεσης αγνώστου ίχνους στο βυθό της Βαλτικής.

Το πρωτοποριακό σύστημα ανέπτυξε η Σουηδική Κοινότητα Ειρήνης και Επιδιαιτησίας (Swedish Peace and Arbitration Society – SPAS). Πρόκειται για την παλαιότερη οργάνωση ειρήνης που βρέθηκε αρκετές φορές πολύ κοντά στο να κατακτήσει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα στρέφεται κατά των όσων θέλουν να ωθήσουν το διεθνές σύστημα στον ένοπλο ανταγωνισμό που μπορεί να φτάσει μέχρι και τη σύγκρουση.

Πρόκειται για το σύστημα “Singing Sailor” (Τραγουδιστός Ναύτης), το οποίο ποντίστηκε στις 27 Απριλίου στη θαλάσσια περιοχή όπου υπήρξε η πρώτη ένδειξη της παρουσίας του αγνώστου ίχνους (πιθανόν ρωσικού υποβρυχίου). Στην ουσία είναι ένα υποβρύχιο σύστημα σόναρ το οποίο εκπέμπει σήματα Μορς με ταυτόχρονη προβολή επιγραφής από νέον. Το μήνυμα αναφέρει “Εάν είστε ομοφυλόφιλοι, περάστε από εδώ. Καλώς ήλθατε στην Σουηδία. Ομοφυλόφιλοι από το 1944”. Το 1944 ήταν η χρονιά που η Σουηδία νομιμοποίησε την ομοφυλοφιλία. Η δε επιγραφή από νέον δείχνει έναν ναύτη που χορεύει.

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της οργάνωσης, εάν υπάρχει κάποιο ξένο υποβρύχιο κάτω από την επιφάνεια της Βαλτικής και ακούσει τον Τραγουδιστό Ναύτη, τότε είναι ευπρόσδεκτοι στην παρέλαση ομοφυλοφίλων της Στοκχόλμης που λαμβάνει χώρα την 1η Αυγούστου. Ο διευθυντής Επικοινωνίας της SPAS τόνισε ότι στόχος της δημιουργίας του σόναρ είναι να σπάσει η αλυσίδα της βίας και να υπάρξει αναθεώρηση του ζητήματος της ασφάλειας. “Εάν οι στρατιωτικές ενέργειες και τα όπλα ήταν όντως μέθοδοι επίλυσης συγκρούσεων, τότε θα έπρεπε να πάψουν να υπάρχουν συγκρούσεις εδώ και πολύ καιρό” συμπλήρωσε η πρόεδρος της SPAS, Άννα Εκ.

 

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια, Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: