Τουρκία: Προμήθεια και αναβάθμιση Phalanx

Phalanx 2

 

Αναβάθμιση των συστημάτων άμυνας σημείου Phalanx των πλοίων της πρόκειται να υλοποιήσει η Τουρκία, σύμφωνα με αίτημα για FMS που κατατέθηκε προς το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος θα ανέλθει στα 310 εκατομμύρια δολλάρια και αφορά την προμήθεια τεσσάρων καινούριων Mk15 Phalanx CIWS Block 1B Baseline 2 και την αναβάθμιση 17 CIWS Mk15 Phalanx Block 0 στη έκδοση Block 1B Baseline 2.

Επιπλέον, το συμβόλαιο θα περιλαμβάνει 21 σταθμούς τηλεχειρισμού (Remote Control Stations), 21 σταθμούς τοπικού ελέγχου (Local Control Stations), ανταλλακτικά, υποστήριξη και εξοπλισμό δοκιμών, εκπαίδευση προσωπικού και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, τεχνικά εγχειρίδια, υποστήριξη από Αμερικανούς εργολάβους, υπηρεσίες διοικητικής υποστήριξης και άλλα συναφή αντικείμενα.

Με βάση την αιτιολόγηση που παρείχε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα καινούρια συστήματα Phalanx θα χρησιμοποιηθούν στα δύο μελλοντικά σκάφη LST (Landing Ship Tanks). Τέλος, η Τουρκία εμφανίζεται να ζήτησε αντισταθμιστικά οφέλη από τη σύμβαση κάτι το οποίο θα συμφωνηθεί από τις συζητήσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Raytheon.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: