Ουκρανία – Τουρκία: Συνεργασία αμυντικών βιομηχανιών

Ukroboronprom 1

 

Την ανάπτυξη της αμυντικής της βιομηχανίας μέσω διεθνών συνεργασιών επιδιώκει η Τουρκία. Μάλιστα, το ενδιαφέρον δεν στρέφεται αποκλειστικά προς τη Δύση, δεδομένης της μη διάθεσής της να αποδεσμεύσει κρίσιμες τεχνολογικές πληροφορίες. Για το λόγο αυτό η Άγκυρα στράφηκε προς την Κίνα για την προμήθεια αντιαεροπορικών συστημάτων, δημιουργώντας διεθνή ανησυχία.

Ωστόσο από τουρκικά δημοσιεύματα έγινε γνωστό ότι τον περασμένο μήνα η χώρα φιλοξένησε ουκρανική αντιπροσωπεία του οργανισμού Ukroboronoprom. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξεύρεση τρόπων και τομέων συνεργασίας των αμυντικών βιομηχανιών των δύο κρατών, γεγονός που οδήγησε στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης.

Κύριος στόχος της Τουρκίας είναι η πρόσβαση στην ουκρανική τεχνογνωσία, την οποία αναμένει να αποδεσμεύσει ευκολότερα απ’ ό,τι άλλες χώρες της Δύσης, καθώς και στην αγορά των δικαιωμάτων κατασκευής συγκεκριμένου μαχητικού αεροσκάφους, ώστε να αποτελέσει σχεδιαστική βάση για το αντίστοιχο εγχώριο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι πιθανοί τομείς συνεργασίας είναι στην πυραυλική τεχνολογία και στην αεροναυπηγική, για την ανάπτυξη εγχωρίως κινητήρων αεροσκαφών και αρμάτων, κάτι που θα έχει και άμεση σχέση με το μελλοντικό τουρκικό μαχητικό.

Ετικέτες: , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: