Α-10 για τους συμμάχους…

 

A-10 3

 

Το σήριαλ της απόσυρσης των αεροσκαφών εγγύς υποστήριξης Α-10 φαίνεται να λαμβάνει μια ενδιαφέρουσα τροπή, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Η μάχη εντός του Κονγκρέσσου για το εάν θα παραμείνουν σε υπηρεσία ή εάν θα αποσυρθούν για να εξοικονομηθουν κονδύλια μάλλον θα αποκτήσει και μια τρίτη διάσταση. Εδώ και καιρό υπήρξε πρόταση σύμφωνα με την οποία τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να δοθούν στους συμμάχους, προς υποστήριξη των σχεδίων στρατηγικής συνεργασίας.

Αν και φαινόταν πως πρόκειται για μια απλή ιδέα, η πραγματικότητα έρχεται να την εδραιώσει, καθώς σύμφωνα με τον Αρχιμηχανικό εξωτερικών προγραμμάτων της Boeing, έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις με την Αμερικανική Αεροπορία για πώληση των Α-10 σε διεθνείς πελάτες.

Προς το παρόν η Boeing έχει λάβει συμβόλαιο από την Αμερικανική Αεροπορία για την τοποθέτηση νέων πτερύγων σε 173 αεροσκάφη, με προαίρεση για επιπλέον 69. Σε υπηρεσία βρίσκονται 200 Α-10 και άλλα 60 σε αποθήκευση στην αεροπορική βάση Davis Montham στην Αριζόνα.

Όπως ανέφερε ο αρχιμηχανικός της Boeing, Paul Cejas, η τελική απόφαση για την επιλογή της εξαγωγής των αεροσκαφών στο εξωτερικό αφορά την USAF. Ωστόσο, εφόσον προκριθεί αυτή η λύση, τότε τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να λάβουν νέους κινητήρες, αναβαθμισμένο πιλοτήριο με σύστημα κράνους JHMCS και σύγχρονα ατρακτίδια σκόπευσης.

Πληροφορίες για τους πιθανούς διεθνείς πελάτες δεν έχουν αναφερθεί από την αμερικανική πλευρά, αλλά ανεπιβεβαίωτα στοιχεία από ΜΜΕ της Ταϊβάν, η χώρα αποτελεί έναν πιθανό αγοραστή, μαζί με το Ιράκ και τη Ν. Κορέα.

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: