Τουρκία: Μεγάλες καθυστερήσεις σε εξοπλιστικά

 

UAV Anka 1

 

Έντονα παράπονα έχουν εκφραστεί από στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται σε σημαντικά προγράμματα αμυντικών προμηθειών, σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν εμφανιστεί στον τουρκικό Τύπο τους τελεύταιους μήνες.

Μάλιστα, στον κύκλο των παραπονούμενων μπαίνουν και οι βιομηχανίες που θα εμπλακούν στην κατασκευή του νέου μαχητικού αεροσκάφους. Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά, η κατασκευή του μέχρι το 2023 δεν είναι τίποτε παραπάνω από όνειρο, καθώς η ημερομηνία που έθεσε η πολιτική ηγεσία φαίνεται να είναι εκτός πραγματικότητας.

Τα προγράμματα στα οποία έχουν παρατηρηθεί μεγάλες καθυστερήσεις είναι αυτό του αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης κι ελέγχου, με το πρώτο να έχει παραληφθεί μετά από επτά χρόνια, ενώ συνολικά έχουν εισαχθεί σε υπηρεσία τρία.

Τεχνικά προβλήματα, που ανακοίνωσε η ΤΑΙ, θα καθυστερήσουν την ένταξη των μη επανδρωμένων αεροχημάτων Anka, με αποτέλεσμα η εισαγωγή τους να αναμένεται για το 2017 αντί για ένα χρόνο νωρίτερα που ήταν η επικαιροποιημένη εκτίμηση κι αντί για το 2012 που ήταν η αρχική.

Τέλος, αντίστοιχα προβλήματα και καθυστερήσεις παρουσιάζει το πρόγραμμα των δορυφόρων παρακολούθησης Göktürk-1 που αντί να έχει τεθεί σε τροχιά το 2013 θα τεθεί το 2016, ενώ ο Göktürk-2 που βρίσκεται ήδη στο διάστημα εκτοξεύθηκε το 2013 αντί για το 2012.

Όσο για το πρόγραμμα προμήθειας αντιαεροπορικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς, ακόμα δεν έχει βρεθεί ο υποψήφιος προμηθευτής.

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: