Ένταξη σε υπηρεσία του ΤΟΜΑ Puma

Puma IFV

 

Το BAAINBw (Ομοσπονδιακό Γραφείο Εξοπλισμού, Πληροφορικής και Υποστήριξης των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων) εξέδωσε την άδεια έγκρισης υπηρεσίας του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης Puma. Με απλά λόγια το Puma έλαβε την έγκριση για να ξεκινήσει να χρησιμοποιείται από τον Γερμανικό Στρατό και να μπορεί να κινείται χωρίς περιορισμούς σε οδικούς άξονες καθώς λαμβάνει πινακίδες κυκλοφορίας.

Έτσι θα ξεκινήσει άμεσα η εκπαίδευση των πληρωμάτων με τα επτά πρώτα οχήματα που έχουν παραληφθεί, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει και η παράδοση των υπολοίπων. Η διαδικασία ένταξης περιλαμβάνει την παραλαβή των ΤΟΜΑ Puma από το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στο Munster. Εκεί και για διάστημα τριών μηνών, θα εκτελείται εκπαίδευση της κάθε μονάδας και θα τοποθετούνται διάφορα υποσυστήματα στα σκάφη, ώστε με το τέλος της περιόδου να πηγαίνουν στις μονάδες (οχήματα και προσωπικό) προκειμένου να συνεχίσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης-εξοικείωσης.

Όπως γίνεται κατανοητό, με την είσοδο των Puma σε επιχειρησιακή χρήση, θα ξεκινήσει σταδιακά και η απόσυρση των ΤΟΜΑ Marder.

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: