Τα πρώτα Rafale για την Ινδία…

 

Rafale Superarme3

 

Στο πρώτο του ταξίδι στο Παρίσι ο Ινδός Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε ότι έθεσε την παραγγελία για 36 μαχητικά αεροσκάφη Rafale, για τον εκσυγχρονισμό της Ινδικής Αεροπορίας.

Η συμφωνία είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την προώθηση του μαχητικού σε παγκόσμιο επίπεδο. Πάντως δεν διευκρινίστηκε ποια είναι η σχέση του συγκεκριμένου συμβολαίου με την αρχική συμφωνία προμήθειας 126 μαχητικών, η οποία φέρεται να είναι ακόμα ανοιχτή και υπό συζήτηση.

Είναι πιθανό η παραγγελία αυτή να αποτελεί ένα είδος ανταλλάγματος και να σηματοδοτεί την αλλαγή στάσης ανάμεσα στις δύο πλευρές, ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Ας μην ξεχνάμε ότι η Γαλλία αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, με τους πολιτικούς να στηριζούν με κάθε δυνατό τρόπο τη σύναψη συμβολαίων από τις εγχώριες εταιρείες.

Εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις πολιτικού του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος χαρακτήρισε την υπόθεση ύποπτη από δικαστικής πλευράς και την απέδωσε σε προσπάθειες του Υπουργού Οικονομικών. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στις σχετικές δοκιμές πριν την απόφαση για την αγορά των 126 αεροσκαφών, το Rafale είχε βγει ως το αεροσκάφος με τη χειρότερη κατανάλωση καυσίμου, συμπληρώνοντας πως οι επιδόσεις του στην Λιβύη δεν ήταν καλές…

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: