Ιδιωτικοποίηση της ΙΜΙ

 

IMI logo

 

Σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης είναι η Israel Military Industries με σχέδιο για ευρεία αναδιοργάνωσή της λόγω και της οικονομικής της θέσης.

Η εταιρεία θα διαχωριστεί σε τρεις οντότητες με ένα από τα δύο νεοϊδρυθέντα τμήματα που θα είναι υπό κρατικό έλεγχο να διατηρεί τον έλεγχο κρίσιμων δραστηριότητων για την αμυντική λειτουργία της χώρας, οι οποίες δεν θα μπορούν να περάσουν στους ιδιώτες, ενώ η ΙΜΙ θα προικοδοτηθεί με παραγγελίες ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

Τα τελευταία χρόνια η ΙΜΙ είχε προχωρήσει σε απολύσεις καθώς και σε μείωση προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης, με τον αριθμό τους να έχει φτάσει στα 1.300 άτομα.

Τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης θα την έχει υπό τον έλεγχό της η Αρχή Κρατικών Εταιρειών και το Υπουργείο Άμυνας. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα προσφέρουν 500-700 εκατομμύρια δολλάρια για την αγορά των τμημάτων της. Αναμένεται δε πως στο διαγωνισμό θα λάβουν μέρος τέσσερις αμερικανικές και τέσσερις ισραηλινές ομάδες. Ανάμεσα στις ισραηλινές είναι η Elbit και ο Όμιλος Κατζάβ που έχει ήδη εξαγοράσει την IWI που ανήκε παλαιότερα στην ΙΜΙ.

Οι εταιρείες που θα καταθέσουν τις προτάσεις τους θα ελεγχθούν από τις κρατικές Αρχές για λόγους ασφαλείας και ασφαλείας, ώστε να λάβουν τις σχετικές πιστοποιήσεις.

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: