Προβλήματα αξιοπιστίας των ινδικών Su-30MKI

 

Su-30 2

 

Πολύ σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας αντιμετωπίζουν τα ινδικά Su-30MKI, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο κοινοβούλιο της χώρας ο Υπουργός Άμυνας Μανοχάρ Παρρικάρ. Ειδικότερα, την περίοδο 2013-14 παρουσιάστηκαν 35 περιπτώσεις “απώλειας” κινητήρα εν ώρα πτήσης, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι βλάβες έφτασαν στις 69, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί πέντε μαχητικά από το 2009 μέχρι το 2014.

Σύμφωνα με έρευνα της Ινδικής Αεροπορίας, 33 από τα περιστατικά οφείλονταν σε κακή ποιότητα καυσίμου, 11 προκλήθηκαν από πολύ ισχυρές δονήσεις και 8 από χαμηλή πίεση στις δεξαμενές λαδιού. Για τα υπόλοιπα περιστατικά δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις.

Γενικότερα τα προβλήματα στους κινητήρες των ινδικών Su-30MKI είναι ένα σοβαρό ζήτημα, καθώς μεταξύ άλλων υπάρχει κακό επίπεδο συντήρησης που φτάνει μόνο στο 50% του συνόλου των 200 μαχητικών. Ωστόσο αναφέρθηκε από αξιωματούχους της αεροπορίας πως ενώ οι κινητήρες έχουν όριο προγραμματισμένης συντήρησης στις 1.000 ώρες, εντούτοις προβλήματα αρχίζουν να εμφανίζονται από τις 500 ώρες πτήσης. Η ρωσική NPO Saturn, κατασκευάστρια των AL-31FP πρότεινε να υλοποιήσει εννέα παρεμβάσεις για να αυξήσει την αξιοπιστία τους… Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ΥΠΑΜ, μετά από αυτές τις ενέργειες οι κινητήρες έχουν 900 ώρες πτήσης.

Λόγω του ότι αντίστοιχα προβλήματα υπήρξαν και με τα MiG-21, η Ινδία στράφηκε προς την προμήθεια των γαλλικών μαχητικών Rafale. Εντούτοις, αν οι διαπραγματεύσεις έχουν περιέλθει σε τέλμα, εικάζεται πως είναι πιθανό να βρεθεί μια λύση μέχρι τον ερχόμενο μήνα.

Ετικέτες: , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: