ΜΕΑ με αερόστρωμνο από την Ρωσία

 

 

Η United Instrument Corporation, θυγατρική της κρατικής Rostec, βρίσκεται στη φάση της σχεδίασης του νέου μη επανδρωμένου αεροχήματος Chirok το οποίο θα φέρει αερόστρωμνο που θα του επιτρέπει να επιχειρεί από διαφορετικές επιφάνειες της ξηράς. Για παράδειγμα θα μπορεί να απο/προσγειώνεται σε χωματόδρομους με μικρά εμπόδια (μέχρι 20 εκατοστά) ή σε εδάφη με άμμο, γρασίδι, χιόνι ή λάσπη, εκτός από τις υδάτινες επιφάνειες.

Το βάρος του ΜΕΑ θα φτάνει τα 750 κιλά και θα μπορεί να πετάει σε ύψη μέχρι 18.000 πόδια και σε αποστάσεις μέχρι 2.500 χλμ., σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας. Το εκπέτασμα των πτερύγων του θα είναι δέκα μέτρα και το συνολικό μεταφερόμενο φορτίο θα είναι 300 κιλά. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από αισθητήρες αποστολών ISR θα μπορεί να λάβει και όπλα ή άλλα φορτία.

Πληροφορίες της εταιρείας αναφέρουν ότι η πτήση του πρώτου πρωτότυπου αναμένεται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι με στόχο την παρουσίασή του στην έκθεση MAKS τον ερχόμενο Αύγουστο. Στα σχέδια της εταιρείας είναι η κατασκευή ενός αντίστοιχου αεροχήματος με βάρος που θα φτάνει τους δύο τόνους.

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: