Μεγάλη συμφωνία Airbus – KAI

 

 

EC155 1

 

Μεγάλη συμφωνία υπέγραψε πριν από λίγες ώρες η Airbus με την Korea Aerospace Industries. Όπως κοινοποιήθηκε, το συμβόλαιο αφορά την ανάπτυξη και παραγωγή στρατιωτικών και πολιτικών ελικοπτέρων σε διάστημα μιας δεκαετίας, με το κόστος να φτάνει τα τρία δισεκατομμύρια δολλάρια, τα οποία θα μοιραστούν ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

Σε δήλωσή της, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΑΙ ανέφερε ότι το πρόγραμμα είναι για 300 ελικόπτερα, τα οποία θα συναρμολογηθούν στη Νότια Κορέα. Από αυτά τα 200 θα είναι στρατιωτικά και τα υπόλοιπα πολιτικού τύπου. Το πρώτο πολιτικό ελικόπτερο θα παραδοθεί κατά πάσα πιθανότητα το 2021, με το πρώτο στρατιωτικό να ακολουθεί ένα χρόνο μετά. Τα σχέδιά τους θα βασίζονται στο EC155. Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα υπογραφεί η σχετική συμφωνία με την Υπηρεσία Προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο διευθύνοντας σύμβουλος της Airbus Helicopters, Γκιγιώμ Φωρύ, δήλωσε ότι η συμφωνία αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας των δύο πλευρών, που μέχρι στιγμής έχει αποδώσει το ελικόπτερο KUH-1 Surion. Από την πλευρά της η ΚΑΙ ανέφερε ότι, στόχος είναι η παραγωγή και πώληση 1.000 μονάδων, με τα 600 να υπολογίζονται για εξαγωγές.

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: