Ιταλική Αεροπορία: Πρώτος πελάτης του HammerHead

Piaggio HammerHead 1

 

Την πρώτη του εμπορική επιτυχία σημείωσε το μη επανδρωμένο αερόχημα P.1HH HammerHead, κατασκευής της Piaggio Aerospace. Την προμήθεια τριών συστημάτων από την Ιταλική Αεροπορία κοινοποίησε ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας, Κάρλο Λόλι, κατά τη διάρκεια της έκθεσης IDEX 2015, παρουσία του Αρχηγού της, Αντιπτέραρχου Πασκουάλε Πρεζιόσα.

Η αεροπορία της γειτονικής μας χώρας θα αποκτήσει τρία συστήματα τα οποία αποτελούνται από ισάριθμους επίγειους σταθμούς ελέγχου και έξι αεροχήματα, με πλήρες πακέτων συστημάτων και αισθητήρων για την εκτέλεσε αποστολών ISR. Τα πρώτα εξ αυτών θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται το 2016.

Στην κατασκευή των συστημάτων θα συμμετέχει η Selex ES του ομίλου Finmeccanica. Την τρέχουσα περίοδο, το HammerHead βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών και πιστοποιήσεων, με την πρώτη πτήση να έχει εκτελεστεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το P.1HH HammerHead θα είναι ιδανική πλατφόρμα για αποστολές ISR (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance) στην κατηγορία MALE (Medium-Altitude Long-Endurance). Θα χρησιμοποιεί ως πλατφόρμα το αεροσκάφος Ρ.180 της Piaggio Aerospace, που έχει ήδη συμπληρώσει 800.000 ώρες πτήσης.

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: