Νέα έκδοση των Combattante BR71

 

 

Νέα έκδοση των κορβετών Combattante RB71 παρουσίασε το γαλλικό ναυπηγείο CMN κατά τη διάρκεια των εκθέσεων IDEX/NAVDEX στο Αμπού Ντάμπι. Η αρχική έκδοση των κορβετών υπηρετεί με το Ναυτικό των ΗΑΕ ως κλάση Baynounah. Έξι μονάδες αποκτήθηκαν, εκ των οποίων οι πέντε ναυπηγήθηκαν από την γνωστή Abu Dhabi Mar Shipbuilding με μεταφορά τεχνογνωσίας.

Η νέα έκδοση θα είναι γνωστή με την ονομασία BR71 Mk2 και θα ενσωματώνει σειρά σημαντικών μετατροπών στην σχεδίαση. Σκοπός των αλλαγών είναι να προσφέρουν στην αγορά ένα σκάφος πολλαπλών δυνατοτήτων, τόσο για αποστολές χαμηλής όσο και υψηλής έντασης.

Το σύστημα πρόωσης θα αποτελείται πλέον από τέσσερις κινητήρες ντήζελ, με μεγαλύτερη ισχύ από αυτήν των Baynounah, καθώς και τέσσερις υδροπροωθητές, αντί για τρεις, επιτυγχάνοντας μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων και ακτίνα 2.500 ν.μ. με 12 κόμβους.

Εξωτερικά, οι διαφορές με την κλάση Baynounah είναι εμφανείς στην υπερκατασκευή. Ο νέος ιστός είναι ο C-MAST που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία της CMN και της ΙΝΕΟ Defense. Εντός αυτού βρίσκονται οι αισθητήρες, το τρισδιάστατο ραντάρ, το ραντάρ ναυτιλίας και το πακέτο ηλεκτρονικού πολέμου. Ιδιαίτερη εντύπωση δημιουργεί η επανασχεδιασμένη γέφυρα, που προσφέρει πλέον, πανοραμική οπτική κάλυψη σε τόξο 360 μοιρών, αφού εκτείνεται σε όλες τις πλευρές.

Επανασχεδιασμένο είναι και το πρυμναίο τμήμα. Το ελικοδρόμιο είναι ενισχυμένο, ενώ χαμηλότερα υπάρχουν δύο ανοίγματα για την υποδοχή αντίστοιχου αριθμού φουσκωτών σκαφών πολυεστερικής γάστρας μήκους 6,5 μέτρων. Έτσι, εκτός των 50 μελών του πληρώματός της, η κορβέτα μπορεί να φιλοξενήσει δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων.

Τέλος, ο οπλισμός του σκάφους μπορεί να περιλάβει όλα τα οπλικά συστήματα που υπάρχουν στην αγορά. Μια κλασική διαμόρφωση με γαλλικά όπλα είναι με 8 MM40 Block 3 Exocet, κάθετο εκτοξευτή για 8 VL Mica, δύο εκτοξευτές Α/Α πυραύλων μικρού βεληνεκούς Simbad RC, ένα πυροβόλο των 76 χλστ. και δύο τηλεχειριζόμενα πυροβόλα των 20 ή 30 χλστ.

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: