Εγκατάσταση των Talon LGR και MPCS σε οχήματα

 

NIMR Hafeet 640_new

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης IDEX 2015, η Raytheon και η εμιρατιανή NIMR Automotive παρουσίασαν την πρότασή τους για εξοπλισμό τεθωρακισμένων οχημάτων με τις ρουκέτες καθοδήγησης λέιζερ Talon LGR.

Ο πυργίσκος αποτελείται από τους εκτοξευτές, που μπορούν να βάλλουν τις ρουκέτες ακόμακ αι εν κινήσει, και τον ανυψούμενο ηλεκτροπτικό αισθητήρα για τον εντοπισμό των στόχων και την καταύγασή τους με λέιζερ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ρουκέτες μπορούν να βληθούν από θέση απόκρυψης, αυξάνοντας την επιβιωσιμότητα του οχήματος και του πληρώματος.

Το όχημα Hafeet είναι τύπου 6×6 και σχεδιάστηκε για αποστολές αναγνώρισης, προστασίας εγκαταστάσεων και συνόρων. Οι ρουκέτες Talon είναι η καθοδηγούμενη έκδοση των Hydra-70 και αναπτύχθηκαν από κοινού μεταξύ της Raytheon και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

 

NIMR Hafeet TALON LGR

 

Σε μια παράλληλη πρωτοβουλία, η NIMR Automotive υπέγραψε συμφωνία με την MBDA για συνεργασία στο πλαίσιο του προγράμματος προμήθειας αντιαεροπορικού συστήματος VSHORADS.

Το σύστημα Hafeet ADV (Air Defence Vehicle) θα αποτελείται από το όχημα Hafeet 640A και τον πύργο MPCS (Multi-Purpose Combat System) της MBDA. Ο τελευταίος περιλαμβάνει αισθητήρες, IFF, C2 και την τελευταία γενιά των πυραύλων Mistral. Μπορεί να παρέχει κάλυψη σε αποστάσεις άνω των έξι χιλιομέτρων και σε υψόμετρο μέχρι πέντε χιλιομέτρων, έναντι οποιουδήποτε ιπτάμενου στόχου (αεροσκάφη, ελικόπτερα, ΜΕΑ, πύραυλοι πλεύσης).

Ο έλεγχος των οχημάτων μπορεί να γίνεται άμεσα ή μέσω απομακρυσμένου σταθμού ελέγχου, με τρισδιάστατο ραντάρ για καλύτερη κάλυψη. Το κάθε όχημα αποτελείται από πλήρωμα δύο ή τριών ατόμων και διαθέτει φόρτο μάχης οκτώ πυραύλων. Όπως αναφέρθηκε στην έκθεση, μια ομάδα έξι οχημάτων μπορεί να εμπλέξει 24 διαφορετικούς στόχους σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, εντός 20 δευτερολέπτων.

Την παρούσα χρονική περίοδο έχουν ολοκληρωθεί οι αρχικές μελέτες και οι δύο εταιρείες είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης των επιμέρους συστήματων.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: