Επιπλέον Type 214 για τη Ν. Κορέα

 

Type 214

 

Σε κρίσιμες κινήσεις προχωράει το Νοτιοκορεατικό Ναυτικό προκειμένου να αντιμετωπίσει την Βόρεια Κορέα αλλά και τις υπόλοιπες απειλές που εμφανίζονται στην περιοχή.

Τις προηγούμενες ημέρες το ναυτικό προχώρησε στη σύσταση νέας διοίκησης υποβρυχίων, με σκοπό να συγκεντρώσει υπό μία σκέπη τις επιχειρήσεις της δύναμης των 13 σκαφών. Βάση της νέας διοίκησης θα είναι ο ναύσταθμος Jinhae, στη νότια Gyeongsang.

Επιπλέον, το επιτελείο ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες ότι, θα αναπτύξει μια νέα στρατηγική επιχειρήσεων υποβρυχίων, με σκοπό να αποτρέψει την Β. Κορέα και τις πιθανές απειλές από γειτονικές χώρες. Πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει αναφέρουν ότι η Πγιονγκ-Γιάνγκ διαθέτει 70 περίπου υποβρύχια, συμπεριλαμβανομένων και αυτών με πάρα πολύ μικρό εκτόπισμα.

Η Ν. Κορέα από την πλευρά της διαθέτει εννέα υποβρύχια Type 209, κλάσης Chang Bogo, καθώς και τέσσερα Type 214 κλάσης Son Won-Il. Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του επιτελείου ναυτικού, άλλα πέντε υποβρύχια Type 214 θα ναυπηγηθούν και θα ενταχθούν σε υπηρεσία μέχρι το 2019, ενώ τον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσει η ναυπήγηση των πρώτων εννέα εγχώριων υποβρυχίων εκτοπίσματος 3.000 τόνων, που θα έχουν τη δυνατότητα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων.

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: