Ινδία: Απόφαση για το νέο μεταφορικό αεροσκάφος

India Air Force Avro H748

 

Σύμφωνα με ινδικά δημοσιεύματα, ο Υπουργός Άμυνας της χώρας, Μανοχάν Παρρικάρ, προωθεί το πρόγραμμα της προμήθειας νέου μεταφορικού αεροσκάφους, έπειτα από την αναβολή που είχε πάρει τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Ινδική Αεροπορία διαθέτει 56 Avro 748, τα οποία επιθυμεί να αντικαταστήσει με νέας κατασκευής αεροσκάφη. Στο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το 2013, στάλθηκαν επιστολές για κατάθεση προτάσεων στις Boeing, Lockheed Martin, Antonon και Airbus, με την προϋπόθεση να συνεργαστούν με ινδικές εταιρείες, προκειμένου να κατασκευαστούν εγχώρια τα 16 από τα 56 αεροσκάφη.

Από τις παραπάνω εταιρείες μόνο η Airbus έστειλε την πρότασή της, προτείνοντας την κατασκευή του C-295 σε συνεργασία με την Tata Advanced Systems Ltd. Ωστόσο, στις περιπτώσεις που υπάρχει μόνο μία πρόταση τότε θα πρέπει να υπάρχει έγκριση από το Συμβούλιο Αμυντικών Προμηθειών.

Μέσα στο επόμενο διάστημα το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας θα εξετάσει το κατά πόσο θα προχωρήσει με την πρόταση των Airbus – Tata ή εάν θα επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό ζητώντας από τις ινδικές εταιρείες να έχουν τον κύριο κατασκευαστικό ρόλο ή εάν θα υπάρξει προσπάθεια ανάπτυξης νέου αεροσκάφους σε συνεργασία με την Ρωσία.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: