Βουλγαρία: Προμήθεια μαχητικών

 

Bulgaria Air Force MiG-21

 

Τη βούληση της χώρας του να προμηθευτεί νέα μαχητικά αεροσκάφη επιβεβαίωση ο Βούλγαρος Υπουργός Άμυνας, Νικολάι Νέντσεφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Sofia Globe.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί τις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Μαρτίου, προκειμένου να συζητήσει το θέμα της απόκτησης των μαχητικών αεροσκαφών. Με βάση την στρατηγική προμηθειών, η Σόφια προσβλέπει στην αγορά οκτώ αεροσκαφών μέχρι το 2016, προκειμένου να αντικαταστήσει τα MiG-21.

Λόγω της οικονομικής στενότητας, του μικρού μεγέθους και της αμεσότητας της προμήθειας, η Βουλγαρία θα προσβλέπει στην απόκτηση μεταχειρισμένων μαχητικών, πιθανόν F-16. Είναι άγνωστο εάν τελικά θα ευδοκιμήσει το σενάριο της πώλησης παλαιών αεροσκαφών του τύπου από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο Βούλγαρος Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η συντήρηση των MiG-29 θα σταματήσει να υλοποιείται στη ρωσική MiG, προκειμένου να συνεχιστεί από την Πολωνία. Αιτία της συγκεκριμένης απόφασης είναι το υψηλό κόστος που ζητούν οι Ρώσοι, εξ αιτίας των πολλών μεσαζόντων τους, με αποτέλεσμα η τελική τιμή για την Βουλγαρική Αεροπορία να είναι δύο ή τρεις φορές παραπάνω.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: