Φυλακές και εθνική άμυνα

 

Prisons-MoD

 

Πρωτοποριακή είναι η προσέγγιση του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο ζήτημα της αξιοποίησης των κρατουμένων στις φυλακές, ως ανθρώπινο δυναμικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις, με σαφή οικονομικά αποτελέσματα για όλο το κράτος.

Ο Βρετανός Υφυπουργός Άμυνας, αρμόδιος για θέματα προμηθειών, υποστήριξης και τεχνολογίας, Φίλιπ Ντιούν, επισκέφθηκε προσφάτως συγκρότημα φυλακών για να επιβλέψει το έργο που επιτελείται στα εργαστήρια της εγκατάστασης.

Εδώ και έξι μήνες εκτελείται δοκιμαστική λειτουργία του θεσμού που θέλει τους φυλακισμένους να παράγουν υλικά που χρησιμοποιούν οι Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Συγκεκριμένα, παράγουν αμμόσακους, πλέγματα και άλλα υλικά.

Τα οφέλη; Μέχρι στιγμής έχουν εξοικονομηθεί 500.000 στερλίνες από τον προϋπολογισμό του κράτους και οι κρατούμενοι έχουν λάβει σημαντικές επαγγελματικές δεξιοτεχνίες που θα τους βοηθήσουν να ενσωματωθούν ευκολότερα στην κοινωνία. Ως ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι τα υλικά αυτά εισάγονταν μέχρι πρόσφατα από το εξωτερικό και πλέον κατασκευάζονται εγχώρια, δίνοντας επιπλέον δουλειά στις τοπικές επιχειρήσεις που πωλούν τις πρώτες ύλες και με ό,τι επιπλέον οφέλη συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την οικονομία και τους φορολογουμένους γενικότερα!

Μέσα στο εξάμηνο που υλοποιείται η δοκιμαστική λειτουργία της συμφωνίας, έχουν παραχθεί 20.000 αμμόσακοι, 17.375 στύλοι στήριξης συρματοπλεγμάτων, 3.950 προστατευτικά ακμών, 128 υδραυλικοί ανυψωτές και άλλα. Κατά την επίσκεψη του υφυπουργού, υπεγράφη συμφωνία δεκαετούς διάρκειας, που ενισχύει περαιτέρω το ρόλο του θεσμού.

Η αποτελεσματικότητα και η ευελιξία σε απλούς όρους.

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: