Νέα Black Panther για τη Νότια Κορέα

Νέο συμβόλαιο υπέγραψε η νοτιοκορεατική Hyundai Rotem με την Υπηρεσία Αμυντικών Προμηθειών της χώρας, προκειμένου να παραδώσει στο Νοτιοκορεατικό Στρατό 100 άρματα Black Panther Κ2, έναντι 820,2 εκατομμυρίων δολλαρίων.

Εκτιμάται ότι η αρχική προμήθεια των 100 αρμάτων θα συμπληρωθεί από μία ακόμα που θα περιλαμβάνει 400 τεθωρακισμένα. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα 100 πρώτα Black Panther K2 θα παραδοθούν μέχρι το 2017.

Τα άρματα αυτά είχαν επιλεγεί κι από την Τουρκία, ως τη βάση για την ανάπτυξη του Altay από την Otokar. Η πρώτη παρουσίαση του άρματος στο κοινό θα γίνει στην επερχόμενη IDEX.

Το Black Panther K2 διαθέτει κινητήρα 1.500 ίππων κατασκευής της νοτικορεατικής Doosan Infracore Co. Το βάρος του άρματος φτάνει τους 55 τόνους και το πυροβόλο L55 των 120 χλστ. κατασκευάζεται εγχώρια από την World Industries Ace Corporation.

Στον εξοπλισμό του πειρλαμβάνονται αισθητήρες, όπως κάμερες ημέρες, θερμικές και χιλιοστομετρικό ραντάρ, με τα οποία εντοπίζει τους στόχους του κάτω από δύσκολες συνθήκες. Οι Νοτιοκορεάτες το έχουν εξοπλίσει τόσο με παθητική όσο και ενεργή θωράκιση. Επιπλέον, διαθέτει και ενεργό σύστημα καταστροφής επερχομένων αντιαρματικών πυραύλων, που παρέχει προστασία σε αποστάσεις 10-15 μέτρων.

Τέλος, διαθέτει αυτόματο σύστημα τροφοδοσίας βλημάτων, γεγονός που του επιτρέπει να εκτελεί βολές με διάστημα τριών δευτερολέπτων. Το δε σύστημα διαθέτει 16 βλήματα έτοιμα για βολή, σε σύνολο 40.

 

K2 2

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: