ΚΜW εξαγορά τμήματος της Diehl Defense

H Krauss-Maffei Wegmann εξαγόρασε το τμήμα κατασκευής ερπυστριών και αναρτήσεων αρμάτων της Diehl Defense.

Το χαρτοφυλάκιο της Diehl Defense Land Systems περιλαμβάνει τις υπηρεσίες συντήρησης, αναβάθμισης και επιδιόρθωσης αρμάτων, με κυριότερο πελάτη τον Γερμανικό Στρατό. Το συγκεκριμένο εταιρικό τμήμα έχει επενδύσει σε νέες τεχνολογίες αναρτήσεων και ελαφρύτερο ερπυστριών, που μεταξύ άλλων, χρησιμοποιούνται στο ΤΟΜΑ Puma.

Στόχος της εξαγοράς είναι η καλύτερη οργάνωσης του τομέα παραγωγής της KMW στον συγκεκριμένο τομέα. Έτσι η εταιρεία θα μπορεί να παρέχει ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών. Η ενέργεια αυτή θα επηρεάσει τη θέση της και στο ζήτημα των συνεχιζόμενων συζητήσεων με τη γαλλική Nexter.

Δεδομένου ότι η μεταξύ τους σύμπραξη θεωρητικά ήθελε τις δύο εταιρείες να συνεργάζονται ισότιμα, συνεχίζουμε να έχουμε επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα προχωρήσει η συμφωνία ή αν ακόμα προχωρήσει στο κατά πόσο θα είναι σε ισότιμη βάση.

Από την άλλη πλευρά μας «δημιουργούνται» ερωτήματα για το πότε θα υπάρξουν βήματα ενοποίησης της κατακερματισμένης ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Το μικρό της μέγεθος και η ανικανότητά της να παρουσιάσει εδώ και πολλά χρόνια ένα ολοκληρωμένο σύστημα συνεχίζουν να προβληματίζουν για την πορεία προς το μέλλον.

 

Leopard 2 2

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: