“Ρωγμές” στην ThyssenKrupp

ThyssenKrupp Marine Systems

 

Ρωγμές προκλήθηκαν στη γερμανική ThyssenKrupp μετά από μία σειρά κακών αποφάσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η προσπάθεια εξαγοράς των σουηδικών ναυπηγείων της Kockums και η αποτυχημένη ιστορία με τα ελληνικά ΕΝΑΕ.

Επιπλέον, οι περιορισμένες ναυπηγήσεις υποβρυχίων παγκοσμίως, ώστε να μπορούν να συντηρήσουν μεγάλες ναυπηγικές βιομηχανίες, αναγκάζουν την TKMS να αναζητά συνεργάτες για την πώληση του τομέα ναυπηγήσεων. Ο τελευταίος είχε ενισχυθεί από την εξαγορά της HDW, οπότε και η ThyssenKrupp μετονομάστηκε σε ThyssenKrupp Marine Systems.

Τα τελευταία τρία χρόνια ο τομέας κατέγραφε συνεχή πτώση και μόλις φέτος κατόρθωσε να πετύχει κέρδη της τάξης των 210 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο αυτά δεν αρκούν για να κρατήσουν την εταιρεία ενωμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η TKMS προσανατολίζεται να πουλήσει τον τομέα των ναυπηγήσεων εφόσον δοθεί το κατάλληλο τίμημα από τον υποψήφιο αγοραστή. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η γερμανική πλευρά έχει προσεγγίσει τη γαλλική DCNS και τον όμιλο Rheinmetall.

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: