Νέα έκδοση της Combattante

Combattante FS46

Το νέο μέλος της οικογένειας των ΤΠΚ Combattante παρουσίασαν τα ναυπηγεία CMN της Γαλλίας. Μετά το ΤΠΚ Combattante FS56 που παρουσιάστηκε πριν από δύο περίπου χρόνια, η εταιρεία προσφέρει στην αγορά το FS46. Είναι το μικρότερο μέλος των σκαφών του τύπου, με μήκος 46, πλάτος 7,45 και βύθισμα 4,2 μέτρων.

Χάρη στους τρεις κινητήρες και ισάριθμους άξονες, μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητες μέχρι 35 κόμβων, για την εκτέλεση αποστολών κρούσης, ακόμα και σε περιοχές ελέγχου αποκλειστικών οικονομικών ζωνών. Η αυτονομία της μπορεί να φτάσει τα 2.000 ν.μ. με ταχύτητα 15 κόμβων.

Ο οπλισμός της είναι αρκετά ισχυρός και περιλαμβάνει τέσσερις πυραύλους Exocet MM40 Block 3, δύο πυροβόλα των 40 χλστ. στην πλώρη και στην πρύμνη (το πρυμναίο μπορεί να αντικατασταθεί με αντιαεροπορικό σύστημα Simbad-RC, με δύο πυραύλους Mistral έτοιμους για εκτόξευση) και δύο τηλεχειριζόμενα πυροβόλα των 20 ή 30 χλστ.

Το σύστημα μάχης, που είναι και το βασικότερο συστατικό των σκαφών, μπορεί να είναι κάποιο σαν το Tacticos ή άλλο αντίστοιχο. Το πακέτο αποστολής μπορεί να συμπληρωθεί από μέσα ηλεκτρονικού πολέμου, εκτελώντας έτσι και αποστολές συλλογής πληροφοριών.

Το πλήρωμα αποτελείται από 24 άτομα και μπορεί να υποστηρίξει ομάδες ειδικών επιχειρήσεων μεταφέροντας ένα σκάφος των 5,25 μέτρων.

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: