Πρόβλημα στα γερμανικά ΝΗ90

Αναγκαστική προσγείωση έκανε ένα από τα γερμανικά ΝΗ90 που επιχειρούν στο Αφγανιστάν. Όπως δημοσίευσε η Die Welt, ένα ελικόπτερο του τύπου, σε νοσοκομειακή έκδοση, προχώρησε αναγκαστική προσγείωση, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το Ουζμπεκιστάν με κατεύθυνση το Αφγανιστάν, καθώς εξερράγη ο ένας από τους κινητήρες!

Η προσγείωση ήταν κάτι που οι πιλότοι θα θυμούνται για την υπόλοιπή τους ζωή, μιας και τα περισσότερα συστήματα του ελικοπτέρου έπαψαν να λειτουργούν. Στον έλεγχο που ακολούθησε, οι μηχανικοί βρήκαν ότι ένας από τους άξονες μετάδοσης είχε λυγίσει…

Η Die Welt κάνει αναφορά σε κείμενο μηχανικών της εταιρείας P3 Engineering προς το Υπουργείο Άμυνας, όπου θεωρούν πρέπον από την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει στην απόφαση προσωρινής, πλήρους καθήλωσης των ελικοπτέρων.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι, σοβαρά προβλήματα υπήρξαν με πολλούς κινητήρες, οι οποίοι έπρεπε να ξεκινήσουν αρκετές φορές μέσα σε μια μέρα.

Μέχρι στιγμής, το Υπουργείο Άμυνας δεν έχει καθηλώσει κανένα από τα ελικόπτερα. Ανέφερε ωστόσο ότι, θα προχωρήσει σε ελέγχους όλου του στόλου και ότι εξέδωσε οδηγίες για το πόσο χρόνο θα πρέπει να αφήνουν οι πιλότοι μεταξύ των πτήσεων, ώστε να ψυχθούν επαρκώς οι κινητήρες.

Ας ελπίσουμε ότι δεν τίθενται αντίστοιχα θέματα και για τα ελληνικά ΝΗ90…

 

 

RTM322 NH90 engine

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: