Νέα κορβέτα από την CMN

Τα γαλλικά ναυπηγεία CMN, μέλος του ομίλου εταιρειών Privinvest (όπου ανήκει η Abu Dhabi Mar Shipbuilding και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά), θα παρουσιάσουν μια νέα κορβέτα κατά τη διάρκεια της έκθεσης Euronaval.

Πρόκειται για το σκάφος C Sword 90, μήκους 95μ. και πλάτους 15,7μ., με λεπτομέρειες στην σχεδίαση και τα υλικά, που προσφέρουν ανώτερες επιδόσεις στην ταχύτητα και την αυτονομία. Το συνολικό πλήρωμα θα αποτελείται από 65 άτομα. Η αυτονομία του υπολογίζεται στα 7.000 ν.μ. με ταχύτητα 12 κόμβων ή 5.000 ν.μ. με 14 κόμβους. Η μέγιστη θα μπορεί να είναι 28 κόμβοι.

To C Sword 90 διαθέτει επιφάνειες για μείωση του ηλεκτρομαγνητικού ίχνους, αλλά και ειδικές εξόδους για τα θερμά αέρια των κινητήρων. Είναι το πρώτο σκάφος γαλλικής σχεδίασης με το ραντάρ σε διάταξη φάσης και εικάζεται πως θα επιλεγεί το TRS-4D της Airbus Defense & Space (πρώην Cassidian).

Οι αποστολές που θα αναλαμβάνει θα είναι οι επιχειρήσεις επιφανείας και οι ανθυποβρυχιακές, ISR, αποτροπής, ειδικές επιχειρήσεις κτλ. Για το λόγο αυτό θα μπορεί να φέρει μεγάλη ποικιλία αισθητήρων και υποσυστημάτων. Ακόμη, εκτός από το ελικοδρόμιο (για ελικόπτερα έως 10 τόνων), θα διαθέτει σύστημα ταχείας άφεσης και περισυλλογής ταχυπλόων σκαφών RHIB μήκους έντεκα μέτρων και μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας ή υποβρυχίων.

Τέλος, υπάρχει χώρος για δύο εμπορευματοκιβώτια 20 ποδών, στα οποία θα φέρεται πακέτο εξοπλισμού, ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε αποστολής.

Ο οπλισμός του θα αποτελείται από οκτώ αντιπλοϊκούς πυραύλους Exocet MM40 Block 3, αντιαεροπορικό σύστημα Mica VL με 16 κελλιά, δύο αντιαεροπορικά συστήμα μικρού βεληνεκούς Simbar RC, δύο τηλεχειριζόμενα πυροβόλα των 20 ή 30 χλστ και δύο τριπλούς εκτοξευτές τορπιλών.

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: